Васил Велев за помощта от държавата за бизнеса: Няма да има за всички!

Няма да има за всички от държавната помощ, но е важно да бъдат разпределени за пострадалите в бизнеса. Другият важен аспект е засегнатите да ги получат навреме.Това заяви в ефира на Нова телевизия Васил Велев, председател на АИКБ и член на АОБР по повод парите от държавата в подкрепа на бизнеса в ковидкризата.

По думите му до това положение се е стигнало след взимането на някои грешни решения в миналото. "Нашият стремеж е да достигне помощта до максимален брой пострадали компании. Предлагаме като критерии да се прилага тавана половината от спада спрямо миналата година. Трябва да има ликвидна подкрепа, както и средства за защита. Парите за защита няма да са в повече, защото те ще ни пазят и от грип и от други вируси", каза още Велев.

Подпомагат икономиката с 1,8 млрд. лв.

Той бе категоричен, че трябва да се направи една поправка в Закона за управление на европейските средства.

"Имаме неочаквано бързо възстановяване на индустрията през юни. Ако тази тенденция се запази, то в индустрията ще се възвърнат някои от освободените работници", каза още Велев.

"Финансовата криза ще е по-тежка, но поради взетите мерки - загубата на работни места ще е по-малка", смята още Васил Велев.

Според националния секретар на КНСБ Огнян Атанасов има закъснение в мерките - както в икономическите, така и в социалните. Това изкара хората на улицата. Ще предложим писмено нашите становища, за да може Министерство на финансите да реагира. Важни са мерките, които са предложени. Става дума за мерките, свързани с ковид и предпазването на хората в предприятията. Те трябва да бъдат раздадени и работниците да са сигурни, че ще ги получат", заяви още Атанасов.

Коментари

  1. 2020.08.14 | 10:05
    Стига ривал бе. Ще има за герберасъли за другите нема. Ти тия работи ги знаеш още като беше комсомолски активист на БКП по линия на ТНТМ.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет