В Плевенско се изпълняват над 250 проекта за близо 100 млн. лв

В област Плевен се изпълняват над 250 проекта за близо 100 млн. лв по програмата за развитие на селските райони, близо половината са разплатени.

Община Кнежа е една от най-активните по тази програма. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри в плевенската община Кнежа при откриване на модернизирана детска градина "Звездица" с безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Министър Танева разкри окончателните мерки, с които ще бъдат подпомогнати земеделците

Тази програма ще продължи и през следващия програмен период за подкрепа на малките населени места, а община Кнежа ще остане в програмата, уточни министърът. Тя посочи, че за по-големите общини - над 15 000 жители, има политическо решение да преминат в Регионалната програма, където бюджетът ще е по-голям.

Тази година по повод допълнителните възможности, които Европа даде, фермерите ще бъдат подкрепени най-силно, в сравнение с която и да е друга година, подчерта министърът на земеделието.

Тя изтъкна, че районът на Плевен остава по-малко засегнат от най-тежкото климатично събитие за последните 30 години - сушата. Министър Танева, заедно с кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски, откри модернизирана детска градина по проект на обща стойност 1,9 млн.лв., по подмярка 7.2. "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" на Програмата за развитие на селските райони.

По-късно Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри участва в срещи със земеделски производители от Плевенска област.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет