Ресторантьорите: Блокадите пречат на българския бизнес

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват своята принципна позиция, че всеки има право на протест, стига да е в рамките на закона. Няма как обаче да подкрепим блокади, които пречат на свободното придвижване на хора и на българския бизнес. Това се посочва в позиция на БАЗ и СЗБ.

Рано тази сутрин полицията вдигна палатковите лагери в цялата страна. Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани. В София бяха организирани три палаткови лагера - на "Орлов мост", пред сградата на Ректора на СУ и на площад "Независимост". Блокади имаше и в Пловдив, Варна и Стара Загора.
 

„Ние заставаме зад правото на всеки да изразява на висок глас позицията си и да я отстоява чрез протестни действия. Смятаме обаче, че това трябва да се случва според правилата и да не нарушава правата на тези, които искат да се придвижат до работното си място, да заведат и приберат децата си от детска градина и училище или просто са решили да излязат за развлечение“, посочват двете организации.

СДВР: 12 души са били задържани по време на акцията при палатковите лагери

„Ситуацията, в която се намираме е много тежка и икономическите последствия от пандемията от COVID-19 тепърва ще ни връхлитат. Считаме, че в този момент е важно да се обединим, за да преодолеем заедно кризата.

Като работодатели и граждани, ние реално усетихме последствията от затрудненото движение в София и други големи градове на страната. Това рефлектира директно върху много хора, както и върху бизнес средата у нас. Елементарният пример, който ние видяхме в ежедневието си бяха множеството отменени резервации в ситуация, в която и без това сме изправени на ръба на оцеляването“, се казва още в позицията.

„Отново повтаряме, че уважаваме правото на всеки да отстоява исканията си, но нека да не бъде за сметка на тези, които осигуряват поминъка на служителите и семействата си. Защото е важно да знаем, че правата ни не се простират до безкрайност, а спират там, където започва правото на друг човек и с действията си можем да го засегнем. Иначе ще настъпи всеобщ хаос“, допълват от БАЗ и СЗБ.

Коментари

  1. 2020.08.07 | 13:59
    БРАВО най сетне закона възтержествува
  2. 2020.08.07 | 12:30
    На когото платиха защото не му се работи. Той се обяви срещу собствените си съграждани. Мизерниците уж ресторантьори.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет