Бивш социален министър: Правителството само сърба попарата от бездействието си

Давам ви пари, за да сте по-добре, така бившият социален министър Иван Нейков коментира решението на правителството за отпускането на допълнителни пари в различните сфери, което кабинетът прави през последните дни.

По думите на експерта обаче това са харчове, а не конкретни мерки за справяне с кризата от COVID-19

„Правителството само сърба попарата от това, което не направи. Няма на кого да се сърди“, каза той и подчерта, че е имало липса на реформи.

Нейчев е убеден, че зад тези пари не стои очакване, че нещо трайно ще се промени.

Икономистът Красен Станчев също отправи критика към предприетите действия.

„Правителството на България има около 10% от БВП резерв. Тези средства трябва да се съсредоточат към рисковите групи от хора“, смята той.

„До момента се създадоха стимули да отидеш и да се помолиш. Сега се създават стимули да отидеш и да поиска повече. По схемата 60/40 запазването на доход е някъде 420 лв. на месец“, каза Станчев пред БНТ.

Той се притесни, че има необмисляне на нещата и има предпоставка за създаване на трайно безработни.

„Ако се продължава така, парите ще свършат. От друга стана, икономиката се държи добре“, обясни още икономистът. 

Коментари

 1. 2020.08.06 | 16:19
  еи боко даи на нас инвалидите малко а не на богатите
 2. 2020.08.05 | 15:53
  Бойко отвън му набиват канчето, защото.. Никой не иска навън. Няма изгода. За 4 години си дал 100 хиляди за квартира. Счуоил си и на отоадъци 5(пет) коли.. Хубаво е, но да си там роден,. 1500 лева до 2000 лева и обратно ще се върнат. Климат влажен, университети, учили а стават дистанционно. Чакат.. И в големите бг градиве, от Варна има много, бре бойко на запад. Сега са в гърция и ги чакат какво е в бг и един ден навън. Те затова западняци се притесняват, елъш вериша няма да им върви, а и навън слаба работа, харчат от готовите. Объркаха света. Кой, пишете, а не да се борите и да гласуваме. Много няма да гласуват, болни са от кражбите, да ходят бкп герб номенклатурата с по 4,5,били а, земи.. Нашите деца ходиха на запад, но не им харесва. Иска се дуое мързеливи и коли не могат млади да карат.. Директора прост, 66 г, сега в пенция излезе, имам кинижка но не мога.. Ама да геоеш от доз земя можеш, колара ударил синчето, пине деса правили и претенсии имат.. Нене.. Няко умрял за болната им щерка, казва баба айле.
 3. 2020.08.05 | 13:06
  Конференции,събрания и тема подобни глупости на герб правят само и само да забавят оставката си,заради някоя поредна глупост която Америка им казва и ние със сигурност няма и да разберем. Сега със тези извънредни конференции,ще раздава пари за купуване на гласове от кметове и мишките им!!!!
 4. 2020.08.05 | 11:19
  На тази снимка Бойко е един път. Идол. Много хора му подражават из родните земи
 5. 2020.08.05 | 11:01
  Ами просто тоя от снимката така и не разбра ,че маската се слага на устата и носа,а не на ...-челото...!Явно в Симеоново са имали яки тренировки(до припадък) за слагане противопожарен шлем на тиквата...
 6. 2020.08.05 | 10:15
  Този на снимката какво прави????Мисли лиии????Спи лиии????Мисли как да продължава да краде народа лииии??А важното е че е с маска и спазва правилата. А че хиляди бяха съкратени от работа за тях няма кои да мисли
 7. 2020.08.05 | 08:51
  Нейков, кои са рисковите групи според теб? Надявам се , че не визираш тези, които не искат да работят и чакат само помощи от нашите, на работещите пари, а?Да се подпомагат само тези, които работят и имат ниски заплати, а не мързеливите тарикати. Нищо социално няма в това да се стимулира мързела!!
  1. 2020.08.05 | 09:25
   Да, но... да не забравяме, че има и хора, които са безработни/освободени заради кризата! Аз бях до скоро без работа, регистрирах се в бюрото по труда, естествено не те ми намериха работа, но вече работя! В рамките на месец човек може да си намери нова работа! Стига да иска да работи... говоря за IT сектора, иначе е по-трудно...
 8. 2020.08.05 | 08:48
  Снимката кърти...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет