Васил Велев: Трябва да има уволнения и разследване кражбата от „Топлофикаци

  • 25 юли 2020 11:17

  • 1046
  • 8
 Васил Велев: Трябва да има уволнения и разследване кражбата от „Топлофикаци
© Булфото (архив)

Трябва да има уволнения и разследване кражбата от „Топлофикация – София”. Ние подадохме сигнал за това в прокуратурата, в Министерството на финансите, което е принципал на борсата и самата борса. Това е една нагла кражба на над 2 милиона лева. На 16 юли беше извършена една сделка – продажба на 50 МВтч за последното тримесечие базов товар на цени, значително по-ниски от пазарните. Занижени са с близо 20 лева на МВтч”, Това заяви в предаването „Събуди се” по Нова Телевизия председателят на АИКБ Васил Велев.

„Това не можем да приемем, че е от незнание. Това си е нагла кражба. Абсолютно нагло присвояване на средства за секунди, пред очите на всички. Това е нещо, което не може да се скрие, не може да се замаже, Не може да се обясни с некомпетентност. Трябва да бъдат уволнени и разследвани виновните”, категоричен бе той.

По думите на Велев КЕВР е определила референтна цена за базов товар 90 лева за целия 1-годишен програмен период. Това значи, че през зимата ще е над 100 лева.

Димитър Манолов от КТ „Подкрепа” обясни, че  е важно в каква посока ще работят както новите, така и старите. От организацията предлагат подписаното между работодатели, синдикати и изпълнителна власт тристранно споразумение да стане програма на правителството до края на мандата.

Васил Велев: По логиката за "спящите акции" могат да изземват и депозити

„По него е постигнато съгласие между представителите на работещите хора в синдикатите, представителите на бизнеса и работодателите и на изпълнителната власт. Има 46 мерки в това тристранно споразумение, които са по-скоро средносрочни, отколкото краткосрочни. Но точно заради това веднага трябва да се захващат тези реформи. Те са свързани и със „зелената сделка” и с бизнес климата, социалната подкрепа, образованието и с демографските проблеми”, обясни Велев.

Президентът на КТ „Подкрепа” коментира и антикризисния план на правителството. „В него се залага на думата социални, което няма как да не ни напряга. В тази ситуация трябва да се подходи по-гъвкаво, не бива да се хвърлят политически заклинания. Но ме е страх, че няма да бъде точно така", каза той. 

Според  председателя на АИКБ икономиката тежките месеци за икономиката са сега. През стигнахме дъното, през юни ходим по него. Тогава имаме 16,1% спад. Очакваме на това ниво да се задържим и да не пропадаме повече. . Ние цялата следваща година няма да компенсираме този спад”, коментира Велев.

Според него трябва да има готовност за ефективно изразходване на средствата, които България ще получи от Европейския съюз. 

Novini.bg
1046 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
усещане

2020.07.25 | 17:26

8
на пълнене на чекмеджета безнаказано
Hahahaha

2020.07.25 | 15:55

7
Po tazi logika da se izchistiat vsichki partizani(komunisti) do 9 to koleno.
Еврейски отпадък

2020.07.25 | 13:32

6
И тоя боклук Велев се обади . Тиквата отиде ли в затвора , тоя боклук Велев заедно със всичките мутри олигарси от КРИБ публичен линч от народа и на бесилото Докато мутрата си чака и той въжето от затвора
брей щом ви кръцнаха

2020.07.25 | 13:26

5
чекмеджето и веднага бизнеса недоволен, а хората като са по площадите и заради КЕВР си трайката - сега и вие да усетите справедливостта на системата

2020.07.25 | 12:40

4
За всичко разследване и на всеки съмнителен.Паднели бойко,веднага да се започне за свалянето на всички герберски кметове.Чистка до дупка.Трябва дасе изкорени напълно герб.
ИСТИНА

2020.07.25 | 12:25

2
ИСКАМЕ ГЕРГОВ ДА ПОВЕДЕ ПОХОДА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА

2020.07.25 | 12:39

3
Олее Баш крадеца-свинарин!
eli

2020.07.25 | 11:40

1
Ей Вие се събудихте за нещо смислено

Добави коментар

Водещи новини