КРИБ с благодарности към Горанов за сътрудничеството през годините

  • 24 юли 2020 12:46

  • 507
  • 3
КРИБ с благодарности към Горанов за сътрудничеството през годините
© Булфото (архив)

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ изпрати писмо до г-н Владислав Горанов, министър на финансите на Република България в периода 2014-2017 и 2017-2020 г. с благодарност за съвместната работа и ползотворното сътрудничество през последните години.

"Като представители на най-голямата работодателска и бизнес организация в България, ние оценяваме изключително високо Вашия основен принос за гарантиране на финансовата стабилност и сигурност в страната и за подобряване на бизнес средата през годините, се казва в писмото. Безспорни са Вашите заслуги за консервативната финансова политика, за балансираните бюджети, и същевременно за увеличението на минималните пенсии, на минималната работна заплата, на учителските заплати, както и за икономическия растеж преди извънредното положение. Благодарни сме за Вашата подкрепа и за приемането на пакета от мерки, насочени към облекчаване на негативните последствия от извънредната обстановка през последните месеци върху бизнеса и икономиката на страната", посочват в писмото си до бившия финансов министър от КРИБ.

Горанов няма да е депутат, Калин Вельов запазва мястото си

"Поздравяваме Ви още веднъж за Вашата ключова роля и заслуга за това България да стане част от валутно-обменния механизъм ERM II, което е съпоставимо по важност и значение с няколкото исторически достижения, свързани с нашата евроатлантическа интеграция – членството в Европейския съюз и в НАТО. Вие бяхте и първият български финансов министър, който председателства Икономическия и финансов съвет (Екофин) по време на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г.", се казва в писмото от КРИБ до Владислав Горанов.

Novini.bg
507 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
горанов = мафия

2020.07.24 | 20:31

3
горанов май-си прел на два стола - на държавна заплата + бонус от КРИБ, сега ми стана ясно защо 4000лв. депутатска заплата му се вижда малко и напусна парламента
Стоев

2020.07.24 | 13:14

1
Гелосаната мастия жали за протежето си.

2020.07.24 | 20:12

2
Ти за какво жалиш, като от нищо не разбираш?! Най-успешният финансов министър е Горанов!

Добави коментар

Водещи новини