Кметът на Ловеч даде старт на поредното саниране на жилищни сгради

  • 25 юни 2020 15:39

  • 635
  • 0
Кметът на Ловеч даде старт на поредното саниране на жилищни сгради
© Община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 25 юни даде старт на поредното саниране на многофамилна жилищна сграда на ул. „Оборище“ №1. Сградата е построена през 1974 г. има осем апартамента и РЗП 1518 кв. м.

След прилагане на енергоспестяващите мерки се очаква да бъде клас „В“ – 185 kWh/m2, съобщават от общината.

Безплатен сладолед получиха децата в Ловеч

„Това е поредната група от пет сгради за саниране и това е добре, а когато изпълнителите са и ловешки фирми, е още по-добре“, каза при откриването кметът на Ловеч.

Проектът -Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч - етап 3" е последният проект по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради" от Инвестиционната програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Ловеч.

Мерките за енергийна ефективност ще бъдат извършени върху жилища на 51 домакинства. Сградите са със следните адреси: - ул. "Иларион Ловчански" №34 - бул. "България" №48. Вх. А - ул. "Оборище" №1 - ул. "Петко Р. Славейков" №7А - ул. "Търговска" №54. бл. "Надежда".

Кметът припомни, че санирането е ключов елемент от пакета мерки, който дава бързи резултати, запазва работни места и създава нови, съживява съпътстващи производства, услуги, транспорт и всичко това в условията на възстановяване от пандемията от COVID-19.

С реализацията на проекта ще се допринесе за оптимизира разхода на електрическа енергия и природен газ в санираните сгради, намалява енергийните емисии (топлинни, светлинни и шумови), конструктивно укрепване на сградите. където се налага, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите; осигуряване на достъпна среда до входовете на жилищните сгради. Корнелия Маринова пожела проектните и строително-ремонтните дейности да приключат в срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини