Бивш икономически министър: Инфлацията не ни пречи за влизане в чакалнята за еврозоната

  • 12 юни 2020 07:30

  • 592
  • 5
Бивш икономически министър: Инфлацията не ни пречи за влизане в чакалнята за еврозоната
© БТВ

Още от зимата знаехме каква е инфлацията на България. Само 0.8% е инфлацията у нас, което не е проблем. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Николай Василев, бивш икономически министър. 

Припомняме, че доклад на Европейската централна банка посочи, че нивото на инфлацията у нас не отговаря на изискванията за въвеждане на еврото. В същото време от Франкфурт отбелязват, че България напредва по пътя към единната европейска валута. 

"Може и да сме забравили, но само преди 10-12 години живеехме с доста по-високи проценти. Много страни по света могат да имат и дефлация заради кризата", разкри още той. 

Дефлация за месец април! Ето каква е причината

"Каквато и ще да е инфлацията у нас, то това не пречи за влизането в чакалнята за Еврозоната", коментира бившият икономически министър. 

"Цифри не могат да ни спрат, само политическите решение от двете страни. Политическото решение ще надделее над критериите, които ние изпълняваме от много години", категоричен бе Василев.  

Бойко Борисов разговаря с изпълнителния заместник-председател на ЕК Маргрете Вестегер

"Най-доброто действие за държавно и голямо летище е да се даде на концесия на реномирана фирма. Надявам, се че терминалът на Летище "София"ще е на по-високо ниво", завърши Николай Василев относно концесията на столичното летище. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
592 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.06.12 | 21:03

5
Тоя пльх от кой канал изпълзя ??
Моля Ви,не го канете по студията...

2020.06.12 | 08:24

3
И този мишок го видяхме на практика що за икономически специалист е...!
един

2020.06.12 | 08:44

4
Царските юпита,работели уж в Лондонското сити,като са толкоз кадърни сега що не ходят пак в Лондонското сити,ами обикалят студиата да ни "просвещават"?!На такива мошеници се нагледахме 30години!Млади българи и българки,опичайте си хубаво акъла на кого ще поверите да управляват парите и живота Ви занапред,ние нямахме сегашната информация каквато имате Вие,бяхме наивни и излъгани,не повтаряйте нашите грешки!Информирайте се кой какъв е,каква му е биографията,какво му е потеклото,с кого се сдружава,какви са му целите и т.н. и т.н.!!!
този

2020.06.12 | 07:56

2
този е за чакалнята сгз

2020.06.12 | 07:50

1
Папуньок

Добави коментар

Водещи новини