Земеделец разкри как българският пазар на стоки ще се пребори с чуждия

  • 02 юни 2020 08:26

  • 1711
  • 1
Земеделец разкри как българският пазар на стоки ще се пребори с чуждия
© Pixabay

Идеята за повече български стоки във веригите е за улеснение, а не затруднение на собствениците. Потребителите трябва да имат достатъчно информация за българските продукти. Това заяви пред БТВ Бистра Иванова от БАБХ. 

Припомняме, че по време на извънредното положение правителството задължи веригите да имат обособени места, на които да излагат българско производство храни, сред които освен плодове и зеленчуци, са яйца, мед, мляко, риба и др.

"Не може със 100 кг картофи да станеш голям доставчик на веригите. Повечето българска продукция в магазините даде шанс на родните земеделци", разкри Христо Кумчев, земеделски производител. 

Ще ядем ли повече български храни след решението да се разшири предлагането им в големите магазини?

Земеделецът посъветва малките производители да се обединят. А шансът срещу чуждите продукти е качеството на родните, допълни Кумчев. 

"За последните два месеца добавихме 92 нови български продукта. Стараем да се да отговаряме на всички законови. За последните над два месеца сме продали над 8 милиона български яйца и 800 тона българско пилешко месо", разкри представител на търговска верига, в която БАБХ провери има ли достатъчно родни стоки. 

Радина Лазарова
1711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.02 | 11:04

1
Шансът Българския производител да се пребори с чуждите стоки е само един. Добро качество и по-ниски цени от вносните. Всичко останало, което говорите са пълни глупости и чешене на езиците.

Добави коментар

Водещи новини