Емил Караниколов: Държавата ще бъде добър партньор

„Неизбежна е намесата на държавата. Трябва да направим силна и обединена Европа“, заяви министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в пред БНТ. Коментарът му е във връзка създаването на държавни бензиностанции.

„Държавата ще бъде предвидим партньор. Не е вярно, че държавата ме може да управлява. Всеки, който е бил нелоялен, обаче трябва да се притеснява“, каза той.

Пада цената на горивото – това идва при нас след 14 – 15 дни, но когато тя се вдигне – това се случва веднага в България, коментира Караниколов и разкри, че по темата с държавните бензиностанции ще се срещне с Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.

От бензиностанциите, от горивото се интересуват гражданите, напомни министърът и поясни, че колкото повече играчи се включат, ще е толкова по-добре.

Във връзка с ДДС-то за ресторанти и туризъм от 9%, Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в заяви, че министърът на финансите и на икономиката гледа всички сектори винаги. „Работата на всички финансови министри е да пази държавния резерв. Негова работа е да има повече приходи и по-малко разходи“, каза той. Въпреки всичко подкрепи идеята за ДДС-то и  поясни, че именно ресторанти и туризъм са най– пострадали заради COVID-19. „Не очаквайте обаче, че цените ще паднат“, заяви министърът и добави: „Нека да видим дали тази мярка ще помогне“.

 

Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

 

Относно какво се случва сега, Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в заяви, че няма да каже неговото мнение, а това на Европейската комисия и напомни, че в момента около 15% от бизнеса в страната е фалирал. По думите му, според ЕК България е влязла много добре в пандемията от COVID-19 и най – вероятно така и ще излезе.

Министърът използва БНТ и заяви, че към момента има 24 хиляди заявления по програмата за безвъзмездна помощ на микро предприятия. „Имаме бюджет още, подавайте си заявленията“, каза той.

Относно ще има ли лято, Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в призова: „Изберете това лято България“.

Коментари

 1. 2020.05.27 | 21:54
  Аман от тъпаци като тоя
 2. 2020.05.23 | 11:50
  Помнете ми думата- цената на държавните ще е със стотинка ,две по-евтина от големите вериги бензиностанции и ще казват ,че това е реалната цена . #бъдетездрави
 3. 2020.05.23 | 11:39
  Да му мисли петролната мафия начело с Вальо Златев!!! На бензиностанциите на Марешки горивото е с 25-30 стотинки по-евтино!!! Значи другите вериги просто трупат свръхпечалби от нереално високи надценки! Еее,сега ще трябва да свикнат с мисълта,че след появата на Държавните данъчни складове и бензиностанции всеки търговец ще може да си внася гориво от всякъде,и ако не свалят цените до нормални нива никой няма да им зарежда скъпите горива!!!
 4. 2020.05.23 | 11:29
  ЯЖ ФУРМИ ,ОТРЕПКО ПСЕВДОПАТРИОТИЧНА.
 5. 2020.05.23 | 10:58
  НЕЩО КАТО БАРТЕРА ЗА ФУРМИТЕ?
  1. 2020.05.23 | 11:28
   Не,нещо като Елена Йончева,”бореца” срещу корупцията.....В ЕС обаче Червените Боклуци не предат! Веднага ги хващат с измамите и далаверите!!!
 6. 2020.05.23 | 09:39
  държавно-мафиотско дружество за източване на бюджетни средства.Също така е и противоконституционно.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет