Емил Караниколов подкрепи намалянето на ДДС и коментира темата за кредите, отпускани от ББР

  • 20 май 2020 17:38

  • 1922
  • 2
Емил Караниколов подкрепи намалянето на ДДС и коментира темата за кредите, отпускани от ББР
©

Министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в коментира, че подкрепя временна мярка за ДДС по отношение на секторите, които бяха затворени заради вируса и заради мерките, които правителството предприе - карантините, и съответно невъзможността те да осъществяват дейността си. По думите му такава временна мярка за определен срок дори ще бъде полезна в следващ анализ за това дали има смисъл от подобни мерки занапред.

Министърът каза това в отговор на журналистически въпрос след участието си в блиц контрол в рамките на ресорната парламентарна комисия.

Ако ме питате дали съм за промени в ДДС, а ще ви отговоря така: Да, ако някой ме убеди с анализ, че те ще бъдат полезни за всички сектори, каза министърът и допълни, че анализът трябва да включва дали става дума за определени сектори, дейности в сектори или да бъде еднакъв за всичко.

Бюджетната комисия прие на първо четене по-нисък ДДС за книги и ресторанти

Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в заяви по време на изслушването си от депутатите, че не смята, че министърът на икономиката трябва предварително да одобрява кредити и напомни по време на заседанието на ресорната парламентарна комисията, че не е работа на министър на икономиката да казва на Надзорния съвет и на Управителния съвет на ББР кои кредити и на кого да одобряват. Това би било вмешателство в работата на търговска банка, допълни той и напомни, че ББР е банка по смисъла на закона и си има специален закон.

Министърът припомни за взетото решение за подмяна на управителния съвет на банката, заради заем, отпуснат на колекторска фирма.
 
Темата за това как работи ББР е от нейното създаване, коментира министърът и допълни, че ако ще се променя ресорният закон, трябва да се намери отговор дали ББР е толкова гъвкава като държавнана банка и дали тя може да предлага на малкия и среден бизнес по-гъвкави форми от всяка друга търговска банка. Ако си отговорим на този въпрос, ще разберем много истини, допълни министърът, цитиран от БТА.

По време на заседанието министърът съобщи, че утре предстои среща с българска фирма, произвела респиратор, който трябва да се впише в Патентното ведомство и да му се извади сертификат за ЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1922 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...

2020.05.20 | 17:50

1
ДДСто върху фурмите колко ще е!?
DA DA

2020.05.20 | 18:14

2
НИЩО НЕ КАЗВАТ ЗА ФУРМИТЕ ! МЪЛЧАТ КАТО НАСРАНИ !!!!!

Добави коментар

Водещи новини