Красимир Ангарски: Много закъсняваме за чакалнята на Еврозоната, но по-добре късно, отколкото никога

  • 25 април 2020 17:57

  • 1339
  • 2
Красимир Ангарски: Много закъсняваме за чакалнята на Еврозоната, но по-добре късно, отколкото никога
©

Левът е признат, че е конвертируем и стабилен. Това е ясна оценка, че ни имат доверие. Това заяви финансистът и министър без портфейл на икономическата политика в служебното правителство на Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра през 1997 г. Красимир Ангарски в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"Много закъсняваме за чакалнята на Еврозоната, но по-добре късно, отколкото никога. Ще спечелим, че част от ефектите на еврото може да покрият загубите от кризата", прогнозира той.

Атлантическият клуб предлага обща стратегия на ЕС "Здравен Щит Европа"

"Имаше възможност още по-рано да влезем и в банковия съюз. Ако не бяхме в ЕС нямаше да има такава суапова сделка. Получава се и стабилност на банковата система. В чакалнята банките ще бъдат надзиравани от ЕЦБ. Затова и мнозина от банковия сектор не изразяват ентусиазъм да влизаме", обясни той.

"20 години сме в чакалнята, всичко е анализирано и видяно", посочи Ангарски. "Грантовете може би ще съберат разликата от безлихвените заеми. Ще се намират пари, голямата част от тях ще идват в нереформирани сектори", прогнозира той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1339 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.04.25 | 22:18

2
Къде изровихте престъпната мумия ? Мръсни и продажни журналисти , трябва да получавате по 1000лв. и всички пари от реклами в хазната , за да няма " интереса , клати феса ."
30 години едно и също....

2020.04.25 | 18:16

1
само комсомолци обикалят студията, а купените дрЪскачи си плямпат докато мине предаването и така до края на света!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини