Росен Бъчваров: Използвайте електронните услуги на НАП

  • 27 март 2020 19:09

  • 819
  • 1
Росен Бъчваров: Използвайте електронните услуги на НАП
© БНТ

До 30 юни е удължен срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък. Ако дружеството вече е подало годишната си данъчна декларация за 2019 г., може да направи корекция в размера на авансовите вноски до 15 април. Ако годишната декларация не е подадена до 15 април, тя трябва да се подаде до тази дата, като се попълни само частта от нея, в която се декларират авансовите вноски за 2020 г. Това заяви в студиото на ''Още от деня'' в ефира на БНТ говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

,,Основните срокове за осигурителните вноски не са промени, защото осигуровките, освен задължение на работодателя и работника, представляват и осигурителни права, така че там няма промяна в сроковете, но има някои облекчени процедури'', коментира още Бъчваров.

В НАП са подадени над 200 000 декларации по електронен път

Той допълни, че почти няма услуга на Приходната агенция, която да не е достъпна онлайн, но подчерта, че офисите на НАП ще продължат да работят, макар и в редуциран състав. Все пак Росен Бъчваров призова хората да използват електронните услуги на Агенцията.

Говорителят на НАП отчете още, че се забелязва известен спад на постъпленията, което по думите му ще се отрази неблагоприятно на фиска.

Въпреки това той посочи, че хората не отлагат подаването на своите данъчни декларации.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
819 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.28 | 18:31

1
Този манипулатор да спре запорите на работещите хора с обикновени заплати ,а не да кара хората да имат електронни съобщения и да могат да изпускат срокове.по съобщения и да взимат и дрехите на хората. Бирници и предатели!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини