Изпълнителният директор на КРИБ: В предложените от нас мерки няма искане за неплащане и за безвъзмездна помощ

  • 16 март 2020 18:52

  • 777
  • 1
Изпълнителният директор на КРИБ: В предложените от нас мерки няма искане за неплащане и за безвъзмездна помощ
© БНТ

В предложените от КРИБ мерки няма искане за неплащане и за безвъзмездна помощ. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ изпълнителният директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Евгений Иванов по повод извънредната ситуация с COVID-19 у нас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33017

По думите му с мерките КРИБ казва: "помогнете на тези, които си помагат сами". Първата група мерки предвиждат финансов ресурс и компенсации за високите цени на емисиите, които предприятията са заплатили. Втората мярка е да се върне стария праг за плащанията за зелената енергия. Третият пробем е ретроактивното плащане, които "Газпром" е обещал и "Булгаргаз" трябва да възстанови на потребителите. По тези мерки срещнахме разбиране от държавата, посочи Иванов.

КРИБ предлага на правителството 16 мерки за спасяване на бизнеса

По отношение на служителите първата група мерки касае ликвидността – да можем да плащаме заплатите и да задържим хората. Искаме просто да бъдат отложени във времето едни процедури, които трябва да изпълняваме – годишните приключвания, корпоративното подоходно облагане. Втората група е да запазим и доходите, за да могат хората да плащат задълженията си. По цялата верига няма искане да не се плаща едно или друго задължение. И тук получиихме разбиране – държавата ще съдейства в съотношение 60/40 за плащане на заплатите на служителите, заяви изпълнителният директор на КРИБ.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
777 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Криб

2020.03.16 | 19:55

1
Кризисен момент не трябва да се използва за извличане на незаслужени ползи!!! Някои от исканията ми се стори

Добави коментар

Водещи новини