Караниколов: Сега най-ценно ще бъде всеки работодател да запази работниците си здрави

  • 09 март 2020 08:30

  • 1816
  • 5
Караниколов: Сега най-ценно ще бъде всеки работодател да запази работниците си здрави
© Кадър Нова телевизия

Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, министър на икономиката, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че в България има констатирани към момента само четири случая, но мерките са еднакви с тези в други страни, в които има много повече случая.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Караниколов заяви, че освен това, което се прави от държавата, всеки един човек трябва да има грижа.

На въпрос дали и на други места трябва да бъдат затворени детски градини и ясли, той заяви, че това е решение на всяка една община. „Има различни мнения – някои казват, че в детската градина има персонал, а вкъщи е друго. Нека не създаваме паника“, обясни той.

Иначе министърът заяви, че е нужно време, за да се създаде организация. Думите му са във връзка напрежението, което се създава в Плевен, тъй  като там не се допускат хора до болницата.

Караниколов съобщи още, че са предприети мерки, за да не останем без хранителни продукти, както и без медикаменти.

Сега по думите му, най – ценното за всички ще бъде да запазят работниците си здрави.

 

Доц. д-р Мангъров разкри: Най-вероятно всеки ще се зарази с коронавирус

 

Относно дали ще се стигне до затваряне на градове, Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в заяви, че ако се стигне до бум, може и това да стане.

На въпрос дали се взимат мерки по министерствата, той попита в Нова телевизия какво може да се направи – само дезинфектанти и това е. „Това е вирус“, каза министърът.

"Най-страшният сценарий е да продължи разпространението на коронавируса в целия свят", заяви Караниколов.

Министърът коментира водната криза в Перник в условията на коронавирус."Обмисляхме облекчаването на водния режим в Перник още на 3-ти март, преди да има коронавурс у нас. Имах разговори с кмета и с областния управител на града. Аз подкрепям такова предложение.Днес чакаме последния камион с последните 105 м тръби. Т.е. до утре или вдругиден трябва да сме ги приключили и да започнем дезинфекция. Пускаме водата от „Белмекен”, каза още той и допълни: „В момента Перник харчи между 22 и 25 000 куб.вода на денонощие. Ако пуснем и София, това не пречи и от язовир „Студена” да се пускат между 12 и 15 000 куб.”.

„Язовирът в момента се пълни сериозно. Приветствам това решение. Природата го позволява”, категоричен бе Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
1816 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Чичо Доктор

2020.03.09 | 19:52

5
Естествено че никой не го интересува за работника си! Естествено те се интересуват само от корпоративните си интереси и печалбата! Тя

2020.03.09 | 09:34

4

Емчо да подава оставка

2020.03.09 | 09:28

3

ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ НА РАБОТНИЦИТЕ СЕ ГЛЕДА КАТО НА ЧАСТ ОТ ОБОРУДВАНЕТО.

дрифтаджията

2020.03.09 | 09:23

2

Ще бачкате веееееее аз жип имам да изплащам, на Малдиви да водя к*рвата. Не ме интересуват вируси мируси, ако умирате на работното място - ще намеря нови балъци за по 700лв ве

2020.03.09 | 09:12

1

Нямам нищо против да измират. И без това светът е пренаселен , а и ще се отворят свободни работни места.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини