Пуснаха за публично обсъждане наредбата за дестилационните съоръжения

  • 27 февруари 2020 09:21

  • 835
  • 0
Пуснаха за публично обсъждане наредбата за дестилационните съоръжения
© Pixabay

Министерството на икономиката пусна за публично обсъждане проекта на Наредба за изменение на Наредба № РД-04-01 от 27.10.2017 г. 

Предвидено е да отпадне изискването по чл. 4, ал. 1, т. 2 за подаване на декларация от заявителите относно процедура по несъстоятелност и ликвидация на фирмите. Такава декларация ще се изисква само за лицата, регистрирани по законодателството на държава - членка на Европейския съюз или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, тъй като информацията не може да бъде получена по служебен път.

Целта на промените е подобряване на административното обслужване за гражданите и бизнеса и привеждане на законодателството в съответствие с изискванията на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Спипаха цех за производство на алкохол и половин тон спиртни напитки

Проектът на Наредбата можете да видите TУК.

На заинтересованите лица се предоставя 30-дневен срок за предложения и становища по проекта на Наредба, като същите следва да се изпращат на електронен адрес: c.dimitrova@mi.government.bg.

Последвайте канала на

Novini.bg
835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини