Д-р Тренчев: Приватизацията в България бе бандитска и дивашка

  • 14 февруари 2020 18:40

  • 4382
  • 9
Д-р Тренчев: Приватизацията в България бе бандитска и дивашка
© Кадър - БНТ

Едва ли има друга организация, освен КТ "Подкрепа", която да е скачала толкова срещу дивашката приватизация в България. На Иван Татарчев носих папките със сигнали за нередности при приватизацията с пикап, на Никола Филчев ги носих на ръка, при Борис Велчев спрях, защото вече нямаше смисъл.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ д-р Константин Тренчев, почетен президент на КТ "Подкрепа" по повод разпореждането на главния прокурор ДАНС да извърши пълна проверка на приватизационния процес у нас. "За следприватизационния контрол съм се карал със Сергей Станишев, ходил съм при Бойко Борисов, но нищо. Аз не знам в България да е развалена някоя голяма приватизационна сделка, която е ощетила държавата. Кой пише правилата? Със сигурност това не са профсъюзите. Ние сме предавали огромно количество документи, с които сме доказвали нередностите в приватизацията. Въпросът е дали може да бъде наказан приватизаторът, който вместо да инвестира, е нарязал всичко за скрап. Юристите казват, че не може и има давност. Не знам, не съм запознат. Знам къде ще се скрият всички виновни - зад общата безотговорност. Наистина нещата са много закъснели, защото даден завод или предприятие може да е препродадено, а най-вероятно е въобще да го няма. Така ще се скъсаме от дела. Хубавото е, че може да излезе истината и да кажем - ето ги престъпниците. Народът се чувства ограбен от тази приватизация. Надявам се да има някакво възмездие, но като цяло съм скептично настроен", прогнозира д-р Тренчев.

Бивш шеф на ЦСБОП: Няма да има виновни за престъпната приватизация

"Аз познавам всички големи сделки в България. Има доста успешни, но те са почти изцяло осъществени от западни фирми. Има и няколко успешни български сделки. Тук приватизацията бе извършена бандитски. Хората са се примирали и с масовата приватизация, защото и там бяха измамени. Те си казват - е нищо, не е за първи път. Включително и аз имам бонова книжка, но нито се интересувам, нито някой ме е информирал", разкри почетният президент на КТ "Подкрепа". 

След разпореждането за пълна ревизия: ДАНС проверява 9600 приватизационни сделки

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4382 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Я им проверете,

2020.02.15 | 00:10

8

Какви пенсии са си взели, че много от тях са се водили на най-тежка работа в Кремиковци, за да се пенсионират по-рано с максимална пенсия. Подли лицемери!

Гага

2020.02.15 | 10:37

9

Да, това беше по соц време - певицата Йорданка Христова например. Пенсионираха се рано, но не с големи пенсии. Иначе много получиха жилища и соф.жителство.

И що толкова години си мълча като тпз?

2020.02.15 | 00:06

7

Играете игрички и пълните гушите си с пари от профсъюзи имоти, а сега, изведнъж, станахте смели и честни! Долни лицемери.
30 години бяхте не профсъюзни дейци, а продажни и без срамни пач. ври, извратихте смисъла на профсъюзно движение.
Бог ще ви накаже за тези гаври с народа.

гост

2020.02.14 | 23:34

6

Тоз от де го копаха

Странджата

2020.02.14 | 21:01

5

До бившия шеф на служба ЦСБОП - как не се срамуваш и си вземал заплати и си участвал в замитането на кражбите - в демократичните държави това се счита за съучастие или бездействие на отговорните служби и се наказва от закона!!!

наглия

2020.02.14 | 20:47

4

Д-р Тренчев: Приватизацията в България бе бандитска и дивашка -в която ти взе дейно участие наглецо.

ххх

2020.02.14 | 20:14

3

Национализация и бесило

123

2020.02.14 | 18:47

1

Г-н ТРЕНЧЕВ каде се изгубихте?

2020.02.14 | 19:01

2

старост- нерадост...

Добави коментар

Водещи новини