Проект за единната регулаторна отчетност на електроразпределителните дружества бе представен в КЕВР

  • 31 януари 2020 11:15

  • 215
  • 0
Проект за единната регулаторна отчетност на електроразпределителните дружества бе представен в КЕВР
© Булфото (архив)

Проектът "Развитие на аналитичния капацитет на Комисията за енергийно и водно регулиране" по Оперативна програма "Добро управление" беше представен днес в КЕВР. Общият размер на безвъзмездната помощ по този проект е 1 300 000 лв., посочи Светла Тодорова - ръководител на проекта и член на КЕВР.

Светла Тодорова обясни, че проектът се осъществява на базата на подписано споразумение между Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ и КЕВР за предоставяне на подкрепа на проекти в областта на регулаторната дейност. Продължителността му е 18 месеца.

КЕВР обсъжда новите цени на тока и парното

Задачите на проекта са да подпомогне хармонирането и унифицирането на регулаторната отчетност на отделните електроразпределителни дружества и отчитането им към КЕВР. Повишаването на капацитета на КЕВР при оценка на финансовите данни, предоставени от електроразпределителните дружества, е сред другите цели на проекта, уточни д-р Джордж Влондакис - консултант по проекта. Правните задачи на проекта е да се изработят и правила за взаимодействие и сътрудничество между КЕВР с Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за финансов надзор, както и за съвместни действия между КЕВР и Министерството на вътрешните работи в хода на разследване на съмнителни сделки на електроенергийния пазар.

Техническите задачи на проекта е да подобри единната регулаторна отчетност на електроразпределителните дружества, добави още Влондакис.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини