ОИСР ще представи резултати от прегледа на управление на държавните предприятия в България

  • 15 януари 2020 15:37

  • 402
  • 3
ОИСР ще представи резултати от прегледа на управление на държавните предприятия в България
© (Архив)

Ханс Кристиансен и Арийет Идризи от Секретариата към Работна група за държавно участие и приватизационни практики на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ще представят на 16 януари, четвъртък, своите заключения и препоръки в доклада за направения преглед на България по проекта „Модернизиране на рамката за управление на държавните предприятия в съответствие с добрите международни практики“.

Проектът беше стартиран през август 2018 г. от Министерството на финансите и Министерството на икономиката, като част от ангажиментите, които България пое във връзка с намеренията на страната ни да се присъедини към ERM II и Банковия съюз.

 

Борисов: България е изпълнила огромна част от критериите за членство в ОИСР

 

В събитието по представянето на оценките на рамката за корпоративно управление на държавните предприятия ще участват заместник-министърът на финансите Маринела Петрова, заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на всички министерства и на Националното сдружение на общините в Република България. Също така, изпълнителният директор на Агенцията за публичните предприятия и контрол Петя Александрова ще представи новите функции на Агенцията като координационно звено в областта на публичните предприятия и бъдещото й взаимодействие с министерствата в тази област.

Последвайте канала на

Десислава Станева
402 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Теле

2020.01.16 | 09:54

3

35 години гледахме като телета и мълчахме на тъпотиите на Бай Тошо, и днес историята се повтаря с един откровен простак незнайно как ПОСТАВЕН на кормилото на държавата.

2020.01.15 | 18:40

2

Тоя тъпанар не се научи да не "прегръща" високопоставени личности!

2020.01.15 | 16:00

1

СНИМКАТА ПОКАЗВА КАК ЛИЧНИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ НАРУШАВАТ ОБЕКТИВНОСТТА

Добави коментар

Водещи новини