Мистър Икономика: Кризисното говорене почти изчезна

  • 13 ноември 2019 16:43

  • 442
  • 0
Мистър Икономика: Кризисното говорене почти изчезна
© Нова телевизия

Печеленето на една такава награда е вълнуващо събитие, което се случва може би веднъж в живота. Спечелването на такава награда е и задължаващо, каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия "Мистър Икономика 2019" Атанас Добрев.

Опитвам се да стоя настрана от политиката, защото краткосрочно политиката може да помогне, но в дългосрочен план може да попречи, заяви той.

Кирил Домусчиев: Надявам се България да стане едно по-добро място за бизнес и инвестиции

Безспорно 2008-2009 година българската икономика беше в голяма криза, а обективно през 2012 година брутният вътрешен продукт изравни нивата отпреди кризата и кризата свърши. Миналата и тази година кризисното говорене почти изчезна. А това е едно усещане, което е хубаво да задържим по-дълго време. Защото, ако човек очаква, че утре ще е по-зле, предприема действия, които ще го доведат до това състояние, посочи бизнесменът.

Той коментира и очакванията за наближаваща рецесия в икономиката. Номиналният ръст в икономиката ни за последните 10 години е около 40%, а реалният – около 20%. Ако в следващите 1-2 години има забавяне на икономиката с по 1-2%, това няма да е краят на света, каза още Атанас Добрев.

Бойко Борисов: "Мистър и Мисис Икономика" е мероприятие за добри новини

Novini.bg
442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини