Кирил Домусчиев: Надявам се България да стане едно по-добро място за бизнес и инвестиции

За мен е чест за 5-та поредна година да открия церемонията "Мистър и Мисис Икономика" 2019. Виждам много познати лица, с които сме се срещали през годините. Радвам, се отново УС на КРИБ успя да подбере и да излъчи победителите. Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава по време на конкурса. Тържествената церемония се проведе зала "Джон Атанасов" на София Тех Парк", предаде репортер на Novini.bg.

Той отбеляза, че прогнозите на експертите и бизнесът за ръст на икономиката е факт. „Ръстът от над 3,5% се случи. Това което обещахме на министър-председателят за двуцифрен ръст на работната заплата - също. Надявам се, че всички ще оцените критериите на журито в различните категории. Това са все доказали са бизнесмени и фирмо“, заяви председателят на КРИБ преди да бъдат връчени престижните бизнес награди.

„Пожелавам успех на всички. Надявам се партньорското ни да продължава да се развива, за да бъде България едно по-добро място за бизнес и инвестиции. Надявам се, че през следващата година ще има повече номинирани, което означава, че бизнесът расте и се развива“, завърши Домусчиев.

Връчиха петите юбилейни награди "КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”

Освен големите награди Мистър Икономика и Мисис Икономика, най-успешните предприемачи и мениджъри ще получат отличия и в още 8 категории: - Индустрия; - Финанси и застраховане; - Търговия и услуги; - Транспорт и логистика; - ИКТ, аутсорсинг и бизнес процеси; - Корпоративна социална отговорност; - Консултантски бизнес/услуги; - Земеделие и хранителна промишленост.

Първата награда бе дадена в категория: "Корпоративна социална отговорност". Призът грабна адвокат Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация за своята инициатива "Национална класация - най-добрите болници. Наградата бе връчена от министъра на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

В категория "Индустрия" наградата получи изпълнителният директор на "Биовет" Ангел Желязков.

Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер "АВВИ", бе отличен в категория "Финанси и застраховане".

В категория "Търговия и Услуги" призът спечели Йордан Чорбаджийски, търговски директор на "Черноморско злато".

"Гопет Транс" получи отличието в категорията "Транспорт и логистика".

В категория "ИКТ и аутсорсинг" беше отличен Ли Дзие, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България".

Адв. Наталия Димитрова, управляващ съдружник в адвокатско дружество "Димитрова и партньори", получи приза в категория "Консултантски бизнес/услуги".

В категория "Земеделие и хранителна промишленост" наградата отиде при Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на VP Brands International.

Специални награди получиха "Coca-Cola", "Минстрой Хотели" и "Българска Консултантска организация".

Кирил Домусчиев: Не сме експлоататори. И тази година бележим ръст в заплащането (видео+обновена)

Мисис Икономика за 2019 г.“ стана Теодора Петкова от „УниКредит Булбанк“.

Атанас Добрев грабна приза „Мистър Икономика за 2019 г.“

Мистър и Мисис Икономика“ е важен не само за бизнеса. Много хора биха казали, че това е конкурсът на бизнеса и индустриалците в България, но аз смятам, че той е много важен и за обществото, тъй като на този конкурс, който се провежда от 29 години, награждаваме най-заслужилите в различни категории мениджъри – хора, които няма как в живота си да получат Орден „Стара планина“ или някаква друга правителствена награда“. Това каза пред журналисти председателят на КРИБ Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава след провеждането на официалната церемония по награждаването.

Той посочи, че конкурсът е начинът, по който може да се изрази уважението към хората, които дават хляб на немалко българи.

Те живеят с мисълта как трябва в края на месеца да платят заплати и как трябва да продължат да инвестират и развиват своите предприятия. Развивайки своите предприятия, те развиват и българския вътрешен продукт, българския стандарт на живот. Това е начинът ние да ги похвалим и наградим. Това е морално, а не парична награда, но в крайна сметка виждам в усмивките и сълзите очите им гордостта им, че това, което правят за България и нашето общество, е било възнаградено“, добави още той.


 

Коментари

 1. 2019.11.13 | 01:19

  По-добро място за инвестиции- заплати колкото да не умрат от глад работниците и семействата им. Правителството да няма право да вдига минималната заплата без одобрението на КРИБ. От БГ по-добро място за инвестиции няма за Кирчо. Милиардите които прави в БГ от робите си ги инвестира в Щатите щото там мисли да се пенсионира.

 2. 2019.11.12 | 23:20

  олигофрен нещастен

 3. 2019.11.12 | 23:03

  Киро Гела с поредните лъжи и загалавичкания, че дава пари бизнеса на работниците си и не са експлоататори!! О, неразумни юроди що не му теглиш една на този щедър капиталист!! Пирове и черен хайвер!!

 4. 2019.11.12 | 22:25

  помияр долен , защо не откриваш заводи в българия , а инвестираш в щатите .

 5. 2019.11.12 | 21:38

  R kak da invrstirat be bay varvul vsicki vi znayat kakıv kradliv narod ste be bay ganyo carvula

 6. 2019.11.12 | 20:57

  Докато Тиквате те спонсорира с парите на народа ще ти викат бизнесмен като се махне ще си поредният палячо

 7. 2019.11.12 | 20:13

  DOBRO MIASTO ZA BIZNES NO NE IZA JIVOT MARCHO PROKLETA.

  1. 2019.11.12 | 20:44

   добро място за живот , но не и за бизнес

 8. 2019.11.12 | 19:54

  гн-Домусчиев, какви заплати се дават в Разград от вас, мъчно и тъжно е за грешниците които им се налага да работят за тези нехуманни суми.Като държавните пенсии е положението като направим паралел. България е китай на балканите за вас, грях ви да мрънкате.

  1. 2019.11.12 | 20:34

   Сами сте си виновни. "Кой не скача е червен", "платени цветни революции" и т.н. и американците и чифутите Ви окраднаха кинтите някои ги направиха кредитни милионери като въпросния Разградчанин и те така. На всичкото отгоре американците и не се и крият има не един два клива с изповеди на икономическите килари, които ги изпращат в дадена държава да им сриват икономиките за да задлъжнеят и да им ограбват ресурсите докато правят много богати корумпираните политици, а тези които не се купуват ги убиват и там където не успяват да ги убия пращат армията си. Искахте хубавите сгради и банани в магазинте ама всички тия сгради под тях се криее робски труд. Можете само да поплачете за социализма, аз не съм видял нищо от него, но в едно съм сигурен не тъсете МЕСИЯТА в ТИКВИ и десните партии, не че и левите са много розови.

 9. 2019.11.12 | 19:50

  Ще кажеш , че в българия има развит пазар и производство ,че да има такава награда.
  Тези като какви се изживяват само. Живеете си във ваши светове явно.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет