Караниколов: Без инфраструктура няма как да задържим децата ни в България

  • 25 септември 2019 13:42

  • 341
  • 4
Караниколов: Без инфраструктура няма как да задържим децата ни в България
© Булфото (архив)

Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и още две държави за инвестиция, като тази инвестиция е над 1,5 милиарда евро. Това сподели пред журналисти министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в във връзка с потенциалните инвестиции в страната ни от южнокорейска страна.

Министърът отрече твърденията, че инвестицията на ''Хюндай'' в България е свързана по какъвто и да било начин с тази на ''Фолксваген''.

,,При ''Фолксваген'' говорим, че търсят къде да реализират завод за производство на бензинови и дизелови двигатели, а при батериите за електрически автомобили, които не са свързани с ''Хюндай'', заяви Караниколов.

Министърът отказа да посочи имената на компаниите потенциални инвеститори, тъй като не сметна за коректно да коментира такъв тип информация.

,,Говорим за батерии за електрически автомобили. Те могат да бъдат за редица компании. Компанията, която проверява България, работи с всички големи компании'', посочи още той.

От думите на Караниколов стана ясно, че когато става дума за инвестиции, транспортната инфраструктура е важен фактор.

,,Асфалтът наистина не се яде, но която и да е компания, дори и тези, които ни проучват в момента, те искат инфраструктура. Затова България отделя такъв голям бюджет. Без инфраструктура няма да дойдат компании, а без тях няма да можем да задържим работната сила и децата си в родната им страна'', добави министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
341 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
gran

2019.09.30 | 10:27

3

Истински добре образован министър-справка биография

да-а

2019.10.01 | 18:19

4

Но какво прави за качеството на производството, на услугите? Хората бягат не само поради липса на работа, а поради качеството на работата, а тя определя качеството на живот. Отишъл ли е да види, проучил ли е, как байганьовски работи българинът, как рекетира клиента, как го лъже, как му поставя условия и го "прикарва", какви коварни договори му натрапва, как използва наивността му, каква лъжлива информация дава дори в официалните си брошури и сайтове, как, особено в т.наречените "услуги", са направени неразбиваеми картели и никаква пазарна икономика не се осъществява...Клиентът се въри като попарен, най-накрая вика приятели и роднини и довършват работата. КОШМАР. Та.... никакви инвестиции не го греят българина, щом за елементарна работа го дерат с непочтени суми и ниско качество.
Пазарът не може да оправи нищо!!! Къде ви е контролът, г-н министър?!

2019.09.25 | 17:10

1

Ако попиташ децата ще ти кажат, че преди всичко искат да имат работа.

2019.09.25 | 17:14

2

А как се създават работни места, без инфраструктура?

Добави коментар

Водещи новини