Теменужка Петкова: Няма сеизмичен риск на площадката на АЕЦ “Белене”

Стратегическите инвеститори ще строят АЕЦ "Белене". Процедурата беше отворена за всички заинтересовани лица. Приятно изненадана съм, че се появиха български консорциуми за участие в проекта. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в сутрешния блок на БТВ.

"Ще има процедура за преговори за изкупуване на енергия", каза още министърът.

"На този етап ми е рано да дам детайли за тези консорциуми и съответно за компаниите, които участват в тях. Има комисия, която е назначена с моя заповед, в тази комисия са включени експерти от Български енергиен холдинг, НЕК, Министерство на енергетиката, електроенергиен системен оператор, те ще направят анализ на заявките, които са подадени от страна на кандидатите за стратегически инвеститори и ще имаме повече информация", допълни министърът.

"В процедурата дадоха заявка и лидери на световен план. Това е сериозна заявка. Ще се използва българско оборудване. Ние се движим в параметрите, които парламентът е определил", разкри Петкова.

"Няма сеизмичен риск на площадката на АЕЦ “Белене”. Документите показват, че това е една от най-спокойните зони", коментира министърът на енергетиката.

Коментари

 1. 2019.08.21 | 09:26

  "Другарко-госпожо" Петкова,КОГА ще покажете написаните от Вас ПАПКИ за "Белене",от времето преди да станете "министър"? КОГА,Теменужкееееееееееееееее????

 2. 2019.08.21 | 08:53

  Я пак!

 3. 2019.08.21 | 12:39

  От къде тези познания по сеизмология в това недуразомение?!

 4. 2019.08.21 | 12:42

  Овца болна,защо даваш мнение без необходимата подготовка?

 5. 2019.08.21 | 13:24

  Г-жа Теменуга Попова е министър от най-висока световна класа! Каймакът на обществото ни. Приканвам всичките там хейтъри-мейтъри и тролове-молове да спрат , да пишат глупости по неин адрес и да уважават народните избраници - госпожи и господа законотворци.

 6. 2019.08.22 | 12:14

  Тази жена пак я е излъгал някой - да погледне къде е разлома Вранча и да помисли сама какви ги приказва, без да слуша пишман експерти.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет