Трайчо Трайков: Цената на електроенергията от АЕЦ "Белене" ще бъде 4 пъти по-висока от сегашната

Проектът АЕЦ "Белене" е невъзможен, ако правителството се придържа към заявките да не се харчат парите на данъкоплатците. Това коментира в "Още от деня" бившият икономически министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Икономистът проф. Боян Дуранкев посочи, че са необходими разчети, които да покажат дали е необходима централата, също дали е екологично чисто и дали цената е "приятна" за крайния български потребител.Никой не знае каква ще е структурата на българската икономика през 2035 г. и дали тогава ще има експорт на тока, който произвеждаме, каза той.

В момента България все още използва въглища и други твърди горива. Нещо, което другите страни имат програми за отказване, въпреки че те са след 2030 г. България има още кюмбета, каруци и коне. Модерната икономика е преминала това състояние. Трябва да се търси решение за структурата на българската икономика“, подчерта Дуранкев.

Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко каза, че цената на електроенергията от АЕЦ "Белене" ще бъде 4 пъти по-висока от сегашната. „Системата трябва да се базира на нови технологии, а не на системи от XX век“, изтъкна той.

Като цяло мисля, че България върви в правилна посока и неслучайно нещата икономически изглеждат сравнително стабилни. Те не са толкова добри, колкото биха могли да бъдат, но при дадените обстоятелства, това е, което имаме“, смята бившият икономически министър.

Коментари

 1. 2019.06.12 | 08:10

  За излишни самолети пари - бол - за разни магистрали какво ли не ...Ами за изгонването на тези монополисти ??? - нямало ...Забележете - НИКОЙ ОТ управляващите не говори за тяхното махане... Тях ги вълнува партийните парички...Сладка баница

 2. 2019.06.12 | 08:08

  Трайчовските приказки нямат край ....Преди "приватизацията" з БГ имаше най-добрата енергетика а след това ? ..Кой на кого угажда - управляващите тотално ухажват монополите с РАЗНИТЕ ТАКСИ в сметките.. Само един пример - ДОСТЪП ДО ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА МРЕЖА....Пълна простотия .....Достъп до парка , до магазина до булеварда и т.н...Тая каста наречена ЕРП - трябва да се ИЗХВЪРЛИ от държавата....Променя се закона и който НЕ МУ ХАРЕСВА да се маха....Това се отнася за всички "видове " монополи
  Целта на тези фойерверки е да прави НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧЕНИЕ. Така ли ще се излекува демографския проблем....Вече БГ е под 6,5 млн. То няма население а този пишман икономист ще бълва празни приказки...

 3. 2019.06.11 | 21:59

  Ако още 20 години не построим АЕЦ Белене, тогава наистина тока може да стане четири пъти по скъп. Тоя цървул с вратовръзката не знае ли че атомната енергия е най евтина. Но сегашните ни съюзници правят всичко възможно за да стане за България най скъпа.

 4. 2019.06.11 | 12:05

  Пълни глупости и измислици. Между другото, този успя ли да си оправдае милионите?

 5. 2019.06.11 | 01:29

  Така е в цял свят тока от атомните централи е най евтин, но в България ще е най скъп...... Навсякъде АЕЦ са на печалба, но в България ще са на загуба. То бива бива пропаганда, ама вие от ГРОБ се толкова тъпи, че удряте Тодор Живков в земята милиони пъти. В тъпотията си дори не се усещате, че и чобаните на село са по умни от вас.

 6. 2019.06.11 | 00:17

  Преди референдума платихме анализ от HSBC, БАН писа доклад, но още се чудим дали да строим Белене или не. Но сме сигурни, че трябва да купуваме американски газ, да купуваме американски тенекии, да спазваме американски санкции и т.н.

 7. 2019.06.10 | 22:31

  TOZI GO IZGONIHA PORADI NEKADARNOST I KRAJBI,A SEGA RASI MOZAK, MNOGO NAGAL.,

 8. 2019.06.10 | 21:10

  Писна ни от такива глупаци които се имат за големи "експерти " !!!

 9. 2019.06.10 | 21:06

  Тоя плъх от кой канал изпълзя ??

 10. 2019.06.10 | 19:51

  Защо не направи сметка колко ще стане цената на тока след 5 години? С плащането на емисиите ТЕЦ Марица изток 2 която даваше най евтиния ток сега е пред фалит. Държавата плаща емисиите на американските централи и закупува тока на 12,5 ст. Така, че Трайчо да се научи да не краде държавата , а да работи за нея ,асо разбира се е българин, а не американска подлога.

  1. 2019.06.10 | 20:23

   Пред фалит е защото е държавна и всеки крадне като от едното време.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет