"Булгартрансгаз" избра нов строител на газопровода от Провадия до границата със Сърбия

  • 28 май 2019 18:21

  • 774
  • 0
"Булгартрансгаз" избра нов строител на газопровода от Провадия до границата със Сърбия
© Pixabay (архив)

"Булгартрансгаз" избра нов строител на газопровода от Провадия до границата със Сърбия.

Това съобщи пред журналисти днес изпълнителният директор на фирмата Владимир Малинов. Това е консорциумът "Газово разширение и развитие в България", в който влизат три компании - от Италия, Германия и Люксембург, който първоначално беше класиран на второ място в процедурата на обществената поръчка. Цената на проекта ще е 1 102 197 333,19 евро без ДДС, добави Малинов.

В избрания изпълнител няма участник или подизпълнител - българска фирма, каза изпълнителният директор на "Булгартрансгаз". Класираният на първо място "Консорциум Аркаб" - Саудитска Арабия не е подал документи в нито в законовия срок, нито в поисканото от него удължаване на срока, посочи Малинов. От 30 нужни документа фирмата е представила само четири, допълни той.

Избраният сега изпълнител първоначално е дал висока цена за изпълнението на проекта, но на 17 май, е обявил, че е готов да намали офертата си с 31,5 на сто и така тя става макар и с малко - по-ниска от тази на Аркаб, каза Малинов. Той очаква договора да бъде подписан максимално бързо. По закон това може да стане и след десет дни, ако няма обжалвания и други процедурни пречки, посочи той. Работата по проекта ще продължи 615 дни, като първите 308 километра от трасето от общо 475 километра, трябва да са готови за 250 календарни дни.
 

Последвайте канала на

БТА
774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини