Запечатват две бензиностанции в Кърджали

03 април 2019 13:05

Запечатват две бензиностанции в Кърджали
© Pixabay
1162 0

Запечатват две бензиностанции в Кърджали заради груби нарушения при експлоатацията им, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Те са били проверени в хода на специализирана операция с участието на служители от Икономическа полиция, РСПБЗН-Кърджали, ТД "НАП"-Пловдив, агенция "Митници", служители на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

И в двата обекта е било установено, че липсва подадена информация до НАП за общо 28 доставки на горива, за което са съставени 28 акта преди те да бъдат запечатани.

Служители на РСПБЗН констатирали липса на заземители и обозначителни табели за забрана за пушене и палене на огън на открито, липса на прахови пожарогасители, за което ще бъде съставени актове.
От служителите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е изготвен протокол за задължителни предписания за използване на средства за измервания без знаци, за което ще бъде съставен и акт. Взети са проби от горивото и предстои изследването им.

В една от бензино-газстанциите служители на агенция "Митници" открили подземен резервоар с около 15 куб. м гориво с липса на калибровка и нивомерна система, както и гориво, за което не са представени документи.

Novini.bg
1162 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини