НАП с мобилно приложение за проверка на касови бележки

  • 11 март 2019 20:35

  • 1864
  • 2
НАП с мобилно приложение за проверка на касови бележки
©

НАП пусна мобилно приложение, чрез което всеки гражданин може да проверява дали касовите бележки, които му се издават, са истински или фалшиви. Приложението дава възможност за подаване на директни сигнали към приходната агенция.QR кодът на касовата бележка се сканира в приложението.

Така то показва дата, час на покупката, стойността на покупката и номер на касовата бележка. Ако има разминаване между информацията в касовата бележка и приложението, то можем да подадем сигнал към НАП.

Можем и да направи справка дали касовата бележка е получена в НАП. При проблем се появява червен екран. Приложението работи от две седмици и вече има 50 хиляди абоната, предаде БНТ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1864 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДИдо

2019.03.12 | 09:05

2

СЕга ще стане един лов на вещици... Да ви подскажа- доста често се получава разлика между касовия апарат и реалното време. (ГОворим за изоставане от 5 до 15 минути). При по-старите у-ва няма опция за автоматично сверяване към времеви сървър. Търговецът забравя да свери, изведнъж се оказва, че някой си е взел нещо в 16 часа, но на бележката пише 15:53 и бам... разминаване на данни. И какво правим? Недообмислено е според мен.

ас

2019.03.11 | 22:04

1

остава и да връщат 2-3 процента от ддс-то и хората масово ще си маркират касовите бележки. сега някой ще си поиграе известно време и край. всяко чудо за 3 дни.

Добави коментар

Водещи новини