Община Видин финализира процеса на финансово стабилизиране

  • 15 януари 2019 10:23

  • 276
  • 0
Община Видин финализира процеса на финансово стабилизиране
© Община Видин

Общинското ръководство на Видин ще следва тази година принципа на строга финансова дисциплина, а правилата, които са заложени при изпълнението на бюджета са балансираност, реалистични приходи и разумни разходи.

Това е съобщил кметът на Видин Огнян Ценков при проведеното обществено обсъждане на проектобюджет 2019 на общината. Предложеният бюджет на община Видин за тази година е 44 203 973 лв. Делегираните от държавата дейности са в размер на 24 693 754 лв., общата изравнителна субсидия - трансфер за местни дейности е 3 745 600 лв., а заложените приходи от местни дейности - в размер на 16 776 890 лв. През 2019-та година ще бъде финализиран процеса на финансово стабилизиране на община Видин, е казал на обсъждането Ценков.

Подобряване на образователната инфраструктура, изпълнението на значимите проекти по национални и европейски програми, популяризирането на културните, исторически и туристически обекти, са част от приоритетите в бюджета през тази година. Заложените средства в проектобюджета са съобразени и с желанието на хората за осъществяване на конкретни дейности във връзка с подобряване на жизнената среда.

Предвижда се да бъдат подпомогнати семейства с репродуктивни проблеми, продължаване на ремонтните дейности на езиковата гимназия във Видин, изграждане на фитнес площадка на открито и др.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
276 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини