Кабинетът стартира газов хъб "Балкан" (видео)

  • 14 декември 2018 12:24

  • 2320
  • 4
Кабинетът стартира газов хъб "Балкан" (видео)
© Булфото (архив)

На 21 декември правителството обявява обществена поръчка за изграждането на газов хъб "Балкан", обяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Паралелно с това се стартира и третата фаза на пазарния тест, която ще продължи до 31 януари.

„До края на годината дъщерната компания, собственост на „Булгартрансгаз“, която ще бъде оператор и ще се занимава с тази дейност, ще бъде факт“, обяви тя. „Предстои другата седмица да бъде подписан Меморандум за сътрудничество с „Централен европейски газов хъб“. Това е компанията, която оперира борсите за търговия с природен газ в Австрия и Чехия“, каза Петкова.

„Булгартрансгаз“ ще придобие 20% от акциите в компанията, която ще реализира проекта за LNG терминала на Александруполис", заяви министърът на икономиката. „Предприети са необходимите действия, от „Булгартрансгаз“ влязоха в преговори с колегите от „Газтрейд“, обясни тя.  „Булгартрансгаз“ ще бъде операторът на този изключително важен проект за диверсификацията на източниците за доставка на природен газ, не само за България, но и за целия регион“, заяви Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. „Булгартрансгаз“ участва и в първата необвързваща фаза на непазарния тест, която компанията „Газтрейд“ обяви за този проект. Това е ясен знак за нашите намерения и за приоритетите ни“, каза още енергийният министър.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2320 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
sdas

2018.12.14 | 14:06

1

цвъки е договорил ъвв фащ вноса на гмо американски боб с по голямо газоотделяне. всички на социални помощи ще го ядат и ще пърдят в балканския хъб да на захранят с газ. така ще диверсифицираме доставките от агресорите. според американците сме такива пръдльовци, че имаме капацитет да захраним целия еврогейски съюз.

До sdas

2018.12.14 | 16:20

4

Ти си, абсолютна карикатура на човешко същество !

Сигурен съм, че дори не можеш сам да си разбереш малоумията, които си и'акал тук !!!

Браво !

2018.12.14 | 14:51

3

Още една стъпка към откъсването от руското натрапничество.
Мъка за безродните, комуноидни селяндури.

2018.12.14 | 14:31

2

Четете по-долу интелектуалното ниво на този БСП-арски трол и си правете сметка, какво ще стане, ако такива идиоти получат власт!

Добави коментар

Водещи новини