Лиляна Павлова се срещна с китайски инвеститори

  • 20 ноември 2018 13:26

  • 599
  • 0
Лиляна Павлова се срещна с китайски инвеститори
© Пресцентър

Китайският бизнес и партньорите му от цял свят проявяват интерес към туризма, земеделските продукти и инфраструктурните проекти не само в България, но и целия регион на Западните Балкани. Това стана ясно по време на срещата на министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и Жан-Гий Карие, изпълнителен председател на Международната търговска камара „Пътят на коприната“ (SRCIC - Silk Road Chamber of International Commerce Limited) и ръководената от него делегация у нас. В срещата участие взе и председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, която е техен член.

Международната търговска камара SRCIC е обединение от национални търговски камари на страните от инициативата „Един пояс, един път" (Belt and Road Initiative). Проектът цели постигане на свързаността на Китай с пазарите в Европа през Азия, Африка и Близкия изток. В момента, създадената преди 5 години организация има 129 членове от близо 80 страни, включително държавни и регионални търговски камари и милиони свързани предприятия. По думите на председателя на камарата Жан Гий Карие посещението цели проучване на потенциални български компании, които имат интерес от активизирането на бизнес отношенията си със световни партньори, да обменят информация за възможностите за инвестиции и как да се включат в проектите на инициативата „Един пояс, един път“. Жан-Гий Карие посочи още, че България е една от най-важните страни на пътя между Изтока и Запада и търговските партньори разчитат на страната ни за развитие на отношенията между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Той благодари на министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена както за отличната работа на страната по време на провеждането на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, така и за организацията на срещите от партньорството „16+1“, които се проведоха в София през тази година.

Успешно работихме не само да подобрим двустранните отношения и да поставим политическите решения на добра основа, но и да постигнем взаимни практически ползи от това сътрудничество, подчерта от своя страна министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Тя посочи, че много български компании вече сключиха споразумения с търговски партньори, а износът за Китай се е увеличил 7 пъти с потенциал да се развива.

По време на срещата беше обсъдена и работата на Глобалния партньорски център с Китай, който министърът за Българското председателство получи задачата да установи у нас след решение на премиерите на двете страни, съобщиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Последвайте канала на

Владимир Василев
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини