Експерт: Не горивата са скъпи, заплатите на българина са ниски

  • 07 ноември 2018 07:38

  • 1038
  • 2
Експерт: Не горивата са скъпи, заплатите на българина са ниски
© Кадър Нова телевизия

Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия завишени ли са цените по бензиностанциите и как се определят те.

"Цените растяха нагоре докато имаше ръст на цената на суровия петрол", обясни Делчев и поясни, че сега като има спад на цената му, веднага и горивата са поевтинели. „Цените на горивата се определят на базата на търсенето“, съобщи експертът.

„Цените на горивата в България не са високи, ниски са заплатите на българина“, каза той.

Делчев показа справка, според която у нас горивата на колонките са най- евтини. „Въпросът ниски или високи са цените наистина е доста относителен“, добави Делчев.

„Петролният сектор като цяло е най – проверяваният сектор в държавата. За последните години има няколко анализа. Когато КЗК събира данни, тя събира информация от големите фирми, но рядко от ведомствените бензиностанции, които са скрити, невидими“, заяви Андрей Делчев и добави, че подозира, че проверките на КЗК са правят заради протестите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1038 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
старателно изопачаваната истина

2018.12.27 | 16:50

2

"... ниски са заплатите на българина..." НЕ НИСКИ, мизерни са, освен тези на държавните служители, а и те са относително високи. За малкия бизнес - да не говорим, позорно ниски доходи и буквално държавно спъване, вместо помощ за осмелилите се да го започнат. За да се осигурят монополни печалби и периметри на "нашите". А те са 95% от бившите комунистически владетели. Да ни е честита опросячилата ни демокрация.

2018.11.07 | 11:31

1

Каква проницателност.

Добави коментар

Водещи новини