Правят тържища в стари казарми

  • 21 февруари 2012 10:37

  • 1020
  • 0
Правят тържища в стари казарми
©

Да бъдат създадени тържища, на които малки и средни български фирми производители да могат директно да предлагат стоките си на клиентите. Тази идея са обсъждали вчера премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, икономическият министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и Съюз "Произведено в България".

Тези тържища може да се изградят на принципа на публично-частното партньорство и за тях да се ползват стари казарми или други подходящи сгради, обясни пред "24 часа" Лукан Луканов от съюза. На тези специални тържища ще се продават само български стоки, без да бъдат оскъпявани от посредници и прекупвачи, обясни той идеята на бизнеса. Освен това производителите нямало да бъдат задължени да спазват условията на големите търговски вериги, за да успяват да пласират продукцията си.

Според Луканов така производителите нямало да бъдат задушавани от ценовата политика на големите хипермаркети, ще се увеличат продажбите, фирмите ще живнат и ще може да се вдигнат заплатите. "Ако се помогне на българските производители, ще се решат главните проблеми на кризата - безработицата и ниските заплати. Крайно време е в България да спрем да мислим как да държим цените ниски, а за високи заплати", обясни той.

До края на март в парламента да бъдат внесени поправки в закона за конкуренцията, обещал икономическият министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко на срещата. Те трябва да предвиждат максимален срок за плащане между фирмите и между държавата и фирмите, не по-дълъг от 30 дни. Този срок ще е част от цял пакет мерки срещу нелоялните търговски практики и злоупотребата с пазарна мощ, съобщиха от правителствената пресслужба.

Константин Тодоров
1020 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини