Инвестиция за над 3 милиона лева ще бъде реализирана в Харманли

  • 12 април 2018 15:39

  • 1018
  • 0
Инвестиция за над 3 милиона лева ще бъде реализирана в Харманли
© Novini.bg

Инвестиция за над 3 милиона лева ще бъде реализирана в Харманли след като общината подготви и защити успешно предложение за изграждане на съоръжение за компостиране на разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци.

Кметът Мария Киркова и министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе официално подписаха днес договора за реализация на проекта, съобщи общинският пресцентър.

Стойността на одобрения проект по ОП "Околна среда 2014 -2020" е 3 246 963 лева. Срокът за приключване на дейностите е 19 месеца. След реализирането на инвестицията, местното депо за битови отпадъци вече ще разполага и със съоръжение за компостиране с капацитет 2690 тона годишно. То ще обслужва 25 000 жители.

Това ще допринесе за намаляване на количеството на депонираните биоразградими отпадъци на територията на община Харманли, превръщането им в ресурс и ще удължи периода на експлоатация на регионалното депо, подчертават от общината.

Социално-икономическите ползи от изпълнението на проекта са насочени към подобряване качеството на околната среда и предоставяне на нов тип услуга за управление на отпадъците за жителите в общините, се казва още в съобщението.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини