Ремонтът на Аспарухов мост във Варна ще бъде подновен на 23 октомври

  • 17 октомври 2017 13:31

  • 976
  • 0
Ремонтът на Аспарухов мост във Варна ще бъде подновен на 23 октомври
© Булфото

Ремонтът на Аспарухов мост ще бъде подновен на 23 октомври, каза днес във Варна министърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитирам от БТА. Работата ще започне в посока Бургас. Ремонтите трябва да приключат най-късно до средата на май 2018 г. За втори мост над канала ще започнат да се правят планове след като приключи пълната рехабилитация на този, посочи министърът.


Предстои да започне работата и по рехабилитация на пътя Варна-Златни пясъци, допълни Нанков. По думите му идеята е не само да бъде оправена отсечката от града до кръстовището край Аладжа манастир, но и да бъде разширен с една лента участъкът до самия курортен комплекс. Министърът посочи, че до началото на летния сезон работата по рехабилитацията на пътя трябва да е приключила.
Министърът каза още, че през следващата седмица вероятно ще започнат и реалните строителни дейности по новия голям инфруструктурен пътен проект, чиято цел е облекчаването на трафика във Варна.

Строителните дейности трябва да приключат най-късно за празника на града догодина - 15 август. Амбицията е пътят да е готов до 15 юли, посочи Нанков. Той съобщи още, че през 2018 г. може да започне реалното изпълнение на мащабен проект за водния цикъл на Варна. Индикативната стойност е около 100 милиона лева. Финансирането за подобряване на ВиК инфраструктурата е европейско, уточни министърът.


Пари за зимно почистване на пътищата в страната има, допълни Нанков. По думите му техниката също е в пълна готовност. При влошаването на времето преди няколко дни показахме, че сме готови, тогава проблемът беше гороломът, каза министърът. По думите му за цялостното влошаване на обстановката са допринесли и шофьорите, повечето от които са били с летни гуми, въпреки предупрежденията за влошаване на времето.


В зависимост от атмосферните условия за зимната подръжка са нужни между 55 и 80 милиона лева, посочи Нанков. По думите му, ако зимата е мека, спестените от снегопочистването средства, ще бъдат насочени за ремонт на пътища.

БТА
976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини