Васил Велев: В Бюджет 2017 липсват реформите

  • 28 октомври 2016 12:03

  • 3152
  • 2
Васил Велев: В Бюджет 2017 липсват реформите
© Булфото/Архив

Технократично погледнато, бюджетът за 2017 г. е направен добре, макроикономическите прогнози са добри, планирана е добра събираемост на приходите, запазват се данъците, но дотук са хвалбите. В този бюджет се оглеждат пропуснатите възможности на отложените реформи. Това коментира Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал.

По думите му има отказ за реформи в редица сфери. Сред тях е сигурността и отбраната.

"Ръстът в отбраната е огромен – при липсата на военна доктрина това въоръжаване за сметка на отказ от по-сериозно увеличение на разходите за образование, наука и култура за нас е незащитимо. Инвалидните пенсии отново растат. Виждаме и отказ от административна реформа", посочи Велев.

От страна на синдикатите президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов отбеляза, че никой не е искал да се договори механизъм за определяне на минималната работна заплата, а това е била маневра, с която се цели избягване на темата за нейното увеличение и вдигане на шум.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3152 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.31 | 16:35

2
а , реформите ли ? коя 75+ , освобождаване на бизнеса от данъци ? промени в конституцията за въвеждане на робството ? или спонсорирането на медии за възхвала на капитализма ?
Как са опертивните прогрЪмки

2016.10.29 | 17:51

1
INteresno е дали с а включили пак десетки хиляди милиони ограбени от народа само з а ЯКО Корупционни обекти неносещи никакви доходи ни з а народа ни з а администрацията.. Има ли пак включени милиарди за палати/вили/къщи на и збранници на власта с подаръци джипове,яхти,вертолети/вижте ги по одобрени списъци

Добави коментар

Водещи новини