Парламентът прие мерки срещу "кражбата на фирми"

  • 31 август 2016 12:24

  • 2442
  • 2
Парламентът прие мерки срещу "кражбата на фирми"
© Булфото (Архив)

Заради зачестилите сигнали за случаи на "кражба на фирма" наложиха спешно приемане на промени в Търговския регистър. Измененията бяха гласувани днес на първо четене.

С тях се предвижда ограничаването на злоупотреби при вписвания, заличавания и обявявания в Tърговския регистър. Злоупотребите се прекратяват с въвеждането на две последователни нотариални удостоверявания – на подписа и на съдържанието на документи, с които се прехвърля предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически документи. Това ще важи при прехвърлянето на дялове и при решения за включването и изключването на съдружници.

С тези промени се правят изменения и в Закона за нотариусите и нотариалната дейност, с които се урежда изчисляването на проста такса при заверката на подпис и на съдържание и се вменява задължението на нотариусите да съхраняват оригинали от подадените за заверка документи.

Промените, касаещи "кражбата на фирми" срещнаха широка подкрепа в пленарната зала.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Bobo

2016.09.07 | 13:58

2
Уважаеми депутати. А СПЕШНИ мерки за кражбата на имоти и закон за НОТАРИУСИТЕ за по голяма отговорност и наказателна КОГА? КОГА?????
Pupi

2016.09.07 | 13:58

1
Голяма част от нотариусите са замесени в всички фирмени и имотни измами случаите са много но за тях няма зазакони.Нотариусите в България не носят никаква отговорност.Важното да има тлъсти комисионни и рушвети.

Добави коментар

Водещи новини