Ще разширяваме икономическите си връзки с Беларус

  • 02 юни 2016 14:04

  • 964
  • 0
Ще разширяваме икономическите си връзки с Беларус
© Novini.bg

Беларус е дългогодишен и традиционен външнотърговски партньор на България и има възможности за разширяване на икономическите отношения между двете страни.

Това е заявила заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева при подписване на протокола от Шестата сесия на Междуправителствената българско-белоруска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се състоя в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката. Заместник-министър Везиева е съпредседател на Комисията, съвместно със заместник-министъра на външните работи на Беларус Елена Купчина.

На заседанието са били обсъдени основните области на двустранното сътрудничество - търговия, инвестиции, туризъм, земеделие, транспорт, информационни и комуникационни технологии и други. През 2015 г. стокообменът между двете страни е 66,8 млн. долара, почти поравно разпределени между вноса и износа. Най-голям дял в износа на България за Беларус заемат лекарствата, миещите машини, нефтопродуктите, машините за млечната промишленост, акумулаторите и плодовете.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини