Да се противопоставим на т.нар. предпазен механизъм за имигрантите във Великобритания, призова КНСБ

  • 16 февруари 2016 12:35

  • 1206
  • 1
Да се противопоставим на т.нар. предпазен механизъм за имигрантите във Великобритания, призова КНСБ
©

КНСБ настоява България да се противопостави на въвеждането на т.нар. предпазен механизъм за имигрантите във Великобритания.

Това се посочва в позиция на КНСБ за проекта на решение на държавните и правителствени ръководители за нова договореност за Обединеното кралство в рамките на ЕС.

Според синдиката това е ограничителен режим, с продължителност от четири години за социалните и трудови права на работниците мигранти, главно и преди всичко на такива от новите държави членки.

КНСБ смята, че с основния замисъл в Проекта на решение се засилват тенденциите за Европа на две скорости, поставят се в нови рамки някои от основните свободи и права на гражданите и се подсилват и без това съществуващите центробежни сили.

Особено обезпокоително е, че поясненията, които проектодокументът съдържа, ще служат като инструмент за тълкуване на Договорите, тоест с това решение на държавните и правителствени ръководители на практика разширяват, преосмислят, преориентират решенията на националните парламенти, допълват от синдиката.

КНСБ намира за неприемлив и тревожен факта, че проекторешението дава широки възможности за изборно прилагане на механизми за ограничение на достъпа до социалнозащитни права на работниците мигранти, при това, въз основа на неясно към момента на взимане на решението съдържание на термини и ситуации.

Последвайте канала на

1206 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.18 | 19:51

1
КНСБ СА ПРАВИ

Добави коментар

Водещи новини