Цветни пътеки пазят пътниците на Летище София от копърки (снимки)

  • 30 юли 2015 13:11

  • 5225
  • 5
Цветни пътеки пазят пътниците на Летище София от копърки (снимки)
©

Цветни пътеки вече ще улесняват пътниците на Летище София при придвижването им към транспортните връзки на столицата, съобщиха от превозвача.

Тези мерки са част от предприетите от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски действия за ограничаване на случаите на подведени и излъгани пътници от недобросъвестните таксиметрови превозвачи в района на аерогарата.

Трите пътеки са маркирани в различени цветове и с различно графично изображение. Те ще насочват пътниците към транспортното средство, което ще използват.

Жълтият цвят обозначава пътеката, водеща до мястото, където са позиционирани таксиметровите автомобили на превозвача, с които „Летище София“ ЕАД има сключен договор. Тази практика се използва в много страни с цел свеждане до минимум на нерегламентираната дейност на някои таксита.

В синьо е оцветена пътеката водеща до метрото, което позволява бърза и лесна връзка с центъра на София, както и до големите жилищни квартали.

За обозначаване на пътеката, отвеждаща пътниците до автобусната спирка е избран червеният цвят. Автобусните линии № 84 и №384 оперират по маршрута с целодневно разписание.

Световната практика показва, че цветовите визуализации в комбинация с графичните изображения на транспортните средства ориентират по-добре пристигащите пътници и ги улеснят при избора им на транспорт.

Последвайте канала на

5225 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.08.02 | 09:47

5
Да ви сeра в устата на всички
v otgovor na Kireto

2015.08.02 | 09:47

4
za takiva kato teb,deto ne znaqt kak e pavilno da se proiznasqt dumite-kato naprimer mqza,i tova vi e mnogo!
Гост

2015.07.31 | 22:56

3
Като нямаме закони и ред имаме стрелкички, че по лесно се правят.
БЪЛГАРИН

2015.07.31 | 12:56

2
На теб като ти се изсраха в устата добре ли ти беше
Кире

2015.07.30 | 18:06

1
Гледам снимка номер 1 и летището ми мяза на някое селско в Индия с грозни цветове и това грандоманско и измислено "SUPER MARKET" на селската лафка!Не ли по-лесно контролните органи, както обичат да се наричат разни мързеливци и некадърници, да разгонят измамниците. Все пак терминал 2 не е летище "Кенеди". След седмица пътеките ще избелеят всичко ще е забравено и измамниците пак ще са там!Както винаги....

Добави коментар

Водещи новини