С 1,1 млн. лева правят основен ремонт на улиците във Враца

  • 08 юли 2015 16:02

  • 1655
  • 1
С 1,1 млн. лева правят основен ремонт на улиците във Враца
©

Започва основният ремонт на 13 улици във Враца, в който ще бъдат вложени 1,1 милиона лева от общинския бюджет, съобщи кметът на общината Николай Иванов, цитиран от БТА.

Общината е готова с проектите и е създала организация ремонтните дейности да започнат веднага след подписването на договора с фирмата-изпълнител, допълни той.

Предвижда се да бъдат ремонтирани част от ул. "Славянска" и бул. "Демокрация", както и улиците "Атанас Йованович", "Скакля", "Подбалканска", "Веслец", "Иваница Данчов", "Георги Бързашки", "Вардар", "Скобелев", "Райна Княгиня", "Морава", "Иван Тричков".

Търси се техническо решение за подмяна на водоснабдителна инфраструктура по улица "Ген. Леонов", където има проблем с подземните комуникации, за да бъде довършен ремонтът и на тази основна улица в града, каза кметът на общината.

За изграждането на улица "Венец", за което настояват живеещите в района, ще бъде използвана друга технология и затова не е включена в програмата за основен ремонт, уточни той.

Николай Иванов припомни, че в общинския бюджет за тази година бяха планирани 1 600 000 лева за ремонт на улици в града и общината, като 500 000 лева от тях бяха предвидени от приходи от приватизация. ю

Програмата за приватизация, приета от Общинския съвет, бе оспорена от областният управител и сега спорът се разглежда в административния съд във Враца, а средствата от приватизация засега не могат да се включат в годишните ремонти на улици в общината, обясни кметът на Враца.

1655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.12 | 09:34

1
а на коя улица живее кмета , искам да му благодаря лично за двете спукани гуми

Добави коментар

Водещи новини