Шефът на КЕВР: Tрябва да равнопоставим потребителите

  • 06 юли 2015 08:26

  • 1140
  • 2
Шефът на КЕВР: Tрябва да равнопоставим потребителите
©

„Смятам, че трябва да равнопоставим потребителите”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

„Досега бизнесът и по-скоро онази част от фирмите, които са на свободния пазар плащаха два пъти и половина по-малка такса „задължение към обществото” , отколкото битовите потребителите и дребния бизнес, които са на регулирания пазар. Едни мол плаща два пъти и половина по-ниска такава такса от малките магазинчета в квартала”, коментира Иванов.

„Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и вицепремиерът Томислав Дончев непрекъснато подчертават, че регулаторът е взел компетентно и справедливо решение и се търсят мерки, не за да се промени решението на регулатор,а а то да бъде допълнено с мерки, които могат да намалят цената на електроенергията”, подчерта той.

"Тези, които вдигат най-много глас срещу решението на регулатора, са дружества, при които стойността на тока в изделието е под 10%", смята Иван Иванов.

Десислава Станева
1140 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.06 | 12:11

2
Едни и същи тролове пишат неграмотно. При това не използват КИРИЛИЦА, което още веднъж доказва колко са ограничени в мислите си и изказа си!

2015.07.06 | 09:55

1
ZAKORAVYAL IGRATCH S INTONACIA SABAVENA GR.PLOTCHA

Добави коментар

Водещи новини