Българи изплащат кредити с гръцки заплати

  • 22 юни 2015 09:35

  • 1656
  • 1
Българи изплащат кредити с гръцки заплати
©

Гърция, въпреки икономическите проблеми, е изключително предпочитан работодател за българите, тъй като със заплатата си нашенците успяват да погасят кредитите си дори предсрочно, пише в. Новинар.

Работя тук от повече от 5 години. От месец май до септември нямам и ден почивка, но заплатата, която получавам ми е достатъчна, за да мога да си позволя през останалото време да си харча изкараните пари. Това разказа пред изданието българин, който работи като сервитьор в селце на остров Тасос. Мъжът, който е от Сливен, допълни, че преди няколко години е изтеглил кредит, за да си купи къща в родния град.

"Само за две години работа успях да погася кредита си. Харесвам работата си, изкарвам достатъчно и не ме е срам да го кажа", разказа 32-годишният нашенец, който сега заделя от заплатата си, за да купи обзавеждане за новото жилище.

Оказва се обаче, че в южната ни съседка са се подслонили не един и двама нашенци. "Тук на острова има много български семейства. Друга интересна тенденция е български жени да се омъжват за гърци и да се преместват да живеят в страната", разказа сливналията, който получава на месец около 900 евро, но твърда заплата, а останалите 500 получавал като бакшиши. "Тук бакшишите са сериозни. Случвало ми се е на вечер да си тръгна със 150 евро чисти пари. Важно е отношението към хората. Винаги съм казвал, че най-значимото в бизнеса е готвачът, а след това сервитьорът", разказа българинът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1656 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXL

2015.06.22 | 13:46

1
РАБОТИШ ЛИ НА ВЪН ЩЕ УСПЕЕШ ДА ПОСРЕЩНЕШ ПОНЕ НАЙ -ОБИКНОВЕНИ ЧОВЕШКИ НУЖДИ

Добави коментар

Водещи новини