Лукарски: Основен приоритет е подобряването на бизнес средата (видео)

  • 02 февруари 2015 11:31

  • 2117
  • 2
Лукарски: Основен приоритет е подобряването на бизнес средата (видео)
©

Основният ни приоритет е подобряването на бизнес средата и намаляване на административната тежест. Ще се внедри система за електронно провеждане на обществените поръчки, което ще допринесе за по-голямата прозрачност при разходването на средства, както и ограничаване на корупцията. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва в рамките на представянето на програмата си.

Оптимизиране работата на администрацията, чрез въвеждане на електронни услуги от Министерство на икономиката. Ще бъде изготвен и пакет от административни услуги, които ще се предоставят по електронен път до март 2016 г. Ние ще се опитаме да съкратим срока до края на 2015 г., посочи министърът.

Намаляване на административната тежест за бизнеса. Проектът ще е готов до края на март, а ефектът от това ще е в размер на до 113 млн. лева. облекчаване на регистрацията на фирми, рестарт на бизнеса на фалирали предприемачи (втори -шанс). Те ще имат шанс да възстановят бизнеса си до 3 г. Възраждаме Съвета за икономически растеж, който спря работа в периода на управление на Лидия Шулева.

Друг приоритет на икономическото министерство е подпомагане на малкия и среден бизнес с облекчаване на регистрацията на фирми. Тук ще се наблегне на подобряване имиджа на България пред инвеститорите.

Създаване на адекватна връзка между образованието и бизнеса, също е друг важен приоритет, посочи Лукарски. Дуалната форма на обучение ще бъде разработена. Развиване на тренировъчни кабинети в училищата.

На представянето присъстваха и заместниците му - Любен Петров и Даниела Везиева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2117 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.20 | 21:28

2
Време е държавата да усили контрола върху бизнеса за да разкара сивата икономика.

2015.06.20 | 21:28

1
Да най вече върху Банките,защото те ограбват останалия бизнес с високите си лихви и за държавата остава един гол Х..Й.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини