Цветан Василев: Апетити към "Виваком" причиниха атаката срещу КТБ

  • 04 януари 2015 20:18

  • 7856
  • 22
Цветан Василев: Апетити към "Виваком" причиниха атаката срещу КТБ
©

"Виваком" (Vivacom) винаги е била от първостепенен интерес, не само за освирепелия финансов благодетел на ДПС без доказани доходи и неговите съмишленици, но и за много други политически хиени. Както съм отбелязвал в публичното пространство и преди, апетитите спрямо пакета "Виваком"-НУРТС са друга основна причина за атаката срещу "КТБ" АД.

Това заяви Цветан Василев в интервю за в. "БАНКЕРЪ".

"С цел да придобият мечтания актив на ниска цена, сценаристите прилагат многообразни методи и средствата, вдъхновени от холивудски шедьоври, които вероятно са изгледали през работно време. Съвсем "случайно" директор на ТЦ-ИМЕ, едно от дружествата-акционер във "Виваком", се явява защитен свидетел на прокуратурата", допълва банкерът.

Според него останалата част от сценария за "Виваком", в случай че не попадне в желаните ръце, включва безогледен натиск и заплахи, включително и за ликвидация на компанията, чрез използване на лостовете на държавната машина - национални регулатори, НАП и прокуратурата. "Креативните" методи за финансов натиск на съответните институции са безкрайни, смята Василев.

"Съвсем наскоро поради липса на тоалетна на щанд на "Виваком" в столичен мол е наложена солена глоба на компанията. Тенденциозно валят подобни глоби и се съмнявам, че сходен стандарт се прилага към други фирми", казва още Цветан Василев.

Банкерът вдига и завесата затова кой кой е в Надзорния съвет на телекома, като твърди, че един от членовете - Златозар Сурлеков "от десетина години обслужва правно частните интереси на финансовия благодетел на ДПС, както и на други известни политици".

"Опитът за вътрешен преврат в Надзорния и Управителен съвет на "Виваком" е повече от скандален. Идеолози са съответният адвокат, стратегически посъветвал новоизлюпилия се "банкер", помещаващ се често в хотел "Берлин", както и златотърсачите от софийския клон на VTB Capital, подвели своята централа", категоричен е Василев.

По думите му касата на финансовия благодетел на ДПС се е поизпразнила след опоскването на "Булгартабак" и спирането на кранчето на "Водстрой" и сега е време да се търсят нови активи за разграбване като "Петрол" и "Виваком".

"Носят се слухове, че наточилите се за "Виваком" постепенно искат да сложат свои хора на ключови позиции, които вероятно съвсем случайно да насочват средства към посочени от организаторите на преврата компании. Надявам се на разум от страна на всички институции, за да не се постави на карта съществуването на една от най-големите компании в страната", заявява пред "БАНКЕРЪ" Цветан Василев.

Последвайте канала на

7856 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2016.09.12 | 15:30

22
Започвай да пееш, кой плащаше на протестиращите пред домът на премиера Борисов КОЙ КОЙ КОЙ????????????

2016.09.12 | 15:30

20
kurvata boiko,s trzi pari pla6ta6e za ptotestite
BOIKO-KURVO-KURVO

2016.09.12 | 15:30

21
tikvata pla6ta6e na protestarite,s tezi pari pred parlamenta

2016.09.12 | 15:30

19
Волен Сидеров вървял по улицата, а едно лайно му подвикнало: "Ей, ибрик!" -Аз не съм ибрик - отговорил обичайно намръщения Сидеров - аз съм патриот. Лайното отговорило: - Абе то преди и аз бях торта Гараш, ама на..
BOIKO OTKRADNA MILIARDI OT BANKATA

2016.09.12 | 15:30

18
BOIKOOOO-VRASHTAI MILIARDITE OT BANKATA-TIKVOOO KRADLIVA-SMURT TE ZAKA!!!
BOIKO OTKRADNA MILIARDI OT BANKATA

2016.09.12 | 15:30

16
BOIKOOOO-VRASHTAI MILIARDITE OT BANKATA-TIKVOOO KRADLIVA-SMURT TE ZAKA!!!

2016.09.12 | 15:30

17
АТАКА умря, рестартирай сега хахахха
Бойко Борисов е педераст!

2016.09.12 | 15:30

15
ГЕРБ ви "управлява"! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... ГЕРБ=БКП=СМЪРТ=УБИЙСТВА на ДЕЦА=ГРАБЕЖИ=НАРКОТРАФИК=МИЗЕРИЯ=МУТРИ=РЕКЕТ=ОТВЛИЧАНИЯ ... Жена се самозапали с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко. Десетки други последваха съдбата й! КТБ далаверата подготвена от ГЕРБ също мина.
Бойко Борисов е педераст!

2016.09.12 | 15:29

13
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!
KPSS

2016.09.12 | 15:30

14
Ти си пълен олигофрен!

2016.09.12 | 15:29

11
бойко подари куче на Доган

2016.09.12 | 15:29

12
и на Путин нали сидерасте аххаах

2016.09.12 | 15:29

10
защо сте толкова прост народ.как неможете да разберете че тази държава се управлява от доган и борисов.не напразно доган го направи генерал. като всеки си гледа своя интерес без да си пречат един на други.тези задължително трябва да бъдат изхвърляни на боклука.разговора мишо бирата кво стана.нищо.само бам бадева бирата си умря и жена му след него.държавата се ръководи от мафията .веднъж завинаги го разберете
мафия

2016.09.12 | 15:29

9
Баси шибаната мафиотска държава. Такова падение не сме преживявали в цялата си история.

Добави коментар

Водещи новини