Лукарски и работодателите обсъдиха бизнес климата

  • 15 декември 2014 19:15

  • 1307
  • 1
Лукарски и работодателите обсъдиха бизнес климата
© Пресцентър Министерство на икономиката

Министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва се срещна днес с представители на Конфедерацията на работодателите и  индустриалците в България /КРИБ/, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Лукарски е заявил, че основната задача на Министерство на икономиката ще бъде създаването на благоприятен климат, в който да може да се прави реален бизнес, да се развиват не само големите, но и малките и средни предприятия, да се привличат повече чуждестранни инвестиции и да се осигурява по-широк достъп на българските предприятия до пазарите на трети страни.

Сред обсъжданите теми е била и въвеждането на дуалното образование. По думите на министър Лукарски българското висше  образование не създава подготвени за икономическите потребности кадри и има нужда от установяването на устойчив механизъм за  пряко взаимодействие между висшите училища и бизнеса.

Министър Лукарски е заявил намерение за възстановяване на Съвета за икономическо развитие. Председателят на КРИБ Кирил  Домусчиев е призовал министърът да се включи в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1307 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.15 | 20:31

1
бизнеса ? имате на ум поставените от ДС служители ? ами Те освен да крадът друго не умеят , но признавам че вече изкараха някой и друг курс и сега присвояват по закон

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини