Над 200 млн. лв са платени на малкия и среден бизнес

  • 27 април 2013 15:50

  • 1186
  • 1
Над 200 млн. лв са платени на малкия и среден бизнес
© Булфото

От започването на работата на служебния кабинет са разплатени повече от 200 милиона лева към малките и средните предприятия, коментира във Велико Търново икономическият министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

В сумата влизат просрочени задължения по ОП "Конкурентоспособност", както и над 150 млн. лв. от общо 750 млн. лв. предвидени кредити по програмата "Джереми".

Василев е на мнението, че е важно държавата да следи за равнопоставеността в договорите между по-големите и по-малките фирми, за да се избегнат опитите за изкривяване на търговските и пазарните отношения. Той посочи, че по негови наблюдения на българския пазар има цени, които са "икономически необосновани".

Икономическият министър посочи още, че малките и средни компании имат нужда от подпомагане, за да реализират продукцията си на външните пазари.

Последвайте канала на

1186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Realist ot DNES

2013.04.27 | 21:56

1
Най после човек да вземе да чува нормални новини.КОГАТО и нормално и експертно работи кабинета,разплаща се с малкия и среден бизнес,което е от полза за работните места.Управляваща партия и опозиция са пагубни за човека,защото става тяхна жертва от противоборството им.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини