Предстои прием на заявления за подпомагане по схемата за държавна помощ за газьола

  • 12 август 2024 17:40

  • 653
  • 1
Предстои прием на заявления за подпомагане по схемата за държавна помощ за газьола
© Bulphoto (архив)

От 02.09.2024 г. започва прием на заявления за подпомагане по схемата за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство”.

Земеделските стопани могат да подават заявления по образец в общинската служба по земеделие по постоянен адрес на физическите лица или едноличните търговци или по адрес на управление на юридическите лица, в срок до 26.09.2024 г.

Бюджетът на схемата за държавна помощ за 2024 г. е в размер до 100 млн. лв. и е утвърден със Закона за държавния бюджет, съобщават от пресцентъра на аграрното министерство.

От 15 до 19 април земеделските стопани могат да коригират технически грешки в описите на фактури по схемата за акциза на газьола

Мярката представлява схема за подпомагане на земеделските стопани от секторите "Растениевъдство" и "Животновъдство", регистрирани по Закона за подпомагане на земеделските производители, чрез прилагане на намалена акцизна ставка на горивото за механизирани производствени дейности. На земеделския стопанин се възстановява частта от стойността на акциза, представляваща индивидуалния размер на държавната помощ.

Отстъпката за литър газьол ще бъде определена на следващ етап, според годишния бюджет по помощта и сбора от индивидуалните годишни квоти на земеделските стопани.

Указания за прилагане на схемата и образците на документи са публикувани на страницата на Министерството на земеделието и храните ТУК:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.12 | 20:01

1
ИНТЕРЕСНОТО Е ,ЧЕ НЕ ИМ СТИГАТ ПАРИТЕ ЗА ГОРИВО,НО ПЪК СА НАМЕРИЛИ ЗА ДЖОНДЕРИ ЗА ПО ТРИСТА БОНА?

Добави коментар

Водещи новини