Министър Вътев: Трябва да привлечем млади и високообразовани кадри в сферата на хидромелиорациите

  • 28 февруари 2024 18:51

  • 681
  • 5
Министър Вътев: Трябва да привлечем млади и високообразовани кадри в сферата на хидромелиорациите
© МЗХ

„Трябва да привлечем млади и високообразовани кадри в сферата на хидромелиорациите“.

Това каза министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на по време на втория Консултативен съвет по хидромелиорации и поливно земеделие, който се проведе в МЗХ, днес. Той посочи, че е необходимо да има и споразумение с университетските среди, за да бъдат предвидени повече бройки при прием за кандидатстване.

В заседанието участие взеха заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев и изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева.

От своя страна заместник-министър Тошев информира, че са предприети редица мерки за възстановяването на напояването и за рехабилитацията на инфраструктурата ще бъдат инвестирани 100 млн. евро по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. 

Министър Вътев: Земеделската наука трябва активно да представя постиженията си

Участниците в Консултативния съвет приеха цените, по които ще се извършва доставката на вода за напояване за поливен сезон 2024 г. По време на заседанието се обсъди и рехабилитацията на обекти на „Напоителни системи“ ЕАД, с цел възстановяване на водната инфраструктура чрез финансиране от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. Участниците се договориха за изработване на критерии, с които ще се определят обектите за приоритетно ремонтиране. МЗХ ще ускори разговорите с Министерство на околната среда и водите за облекчаване законодателството за водовземане от повърхностни и подземни води за напояване.

По време на заседанието се реши да се стартира обсъждането на предстоящи промени в Закона за водите, съобщават от пресцентъра на МЗХ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
681 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.29 | 09:44

5
Привлвчвте младия хидроинжЕнер от сараите на име агент Сава.

2024.02.28 | 23:33

4
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.02.28 | 22:27

3
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo
Георги Янков

2024.02.28 | 20:07

2
Ние бяхме но Снежина ни изгони. Попитайте я и то хидроинжинер млад изгони.
ОТКИДЕ.БЕ?

2024.02.28 | 19:10

1
ОТ.БАХАМИТЕ.ЛИ?

Добави коментар

Водещи новини