Радостина Жекова (председател на Добруджанския съюз): Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно

  • 12 февруари 2024 08:20

  • 316
  • 3
Радостина Жекова (председател на Добруджанския съюз): Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно
© БНТ

"Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно. Когато разписахме меморандума септември 2023 година всички браншови организации се подписаха на него. Те участваха в създаването на този меморандум и стояха зад исканията в този меморандум. Оказа се, че ден след подписването на меморандума, няколко организации заявиха, че този меморандум не работи. Извинявайте това е несериозно!", заяви "Денят започва" Радостина Жекова - председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

"Искаме законодателните промени, защото си даваме сметка, че не можем да стоим всяка година пред вратата на МС и да искаме 20 лева", каза председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

"Именно законовите промени, които бяха входирани и бяха одобрени от МС и министър-председателя, са нещата, които ще ни държат жизненоспособни и това да бъдем ликвидни", категорична е Радостина Жекова.

"Това, което ще видите в документа е ясната позиция на България по отношение на либерализацията на пазара на Украйна в Европа. Това е едно от исканията, което бяхме заложили и то фигурира вътре, както и финансовата рамка", посочи Радостина Жекова.

"Всички малки стопани до 3000 декара да бъдат подпомогнати на декар без да доказват разходите и приходите си, защото на практика тези използват едно осчетоводяване, което е 60 на 40 и не могат да докажат загуби", каза председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

Радостина Жекова обясни, че исканията, които имат за бизнеса, който управляват повече от 30 години, е той да бъде устойчив.

Тя обясни, че "споразумението не е готово".

Земеделците от Поликраище: Преговорите се водят на тъмно

"Има технически корекции, които трябва да бъдат нанесени. Така, че днес то ще бъде изпратено до всеки един член на управителния съвет и на нас", посочи Радостина Жекова.

"Аз съм много изненадана от това, което чувам от колегите, защото единственото, което чух е оставка и министърът, който е некадърен".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
316 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:37

3
❤️ Г­о­р­­е­­щ­и­ ­м­­о­­­м­и­­ч­­е­т­­а­­ ­­в­и­­ ­­о­­­ч­­­а­к­в­­­а­т ­­­-­­ X­1­8­­­.­­­F­U­­­N

2024.02.12 | 12:29

2
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
РАДЕВ - АНАЛНО ПОДАТЛИВ ТЕРОРИСТ

2024.02.12 | 08:30

1
ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАЧУКАТ КАНЧЕТАТА НА НАГЛИТЕ ДАНЪКОЯДЦИ

Добави коментар

Водещи новини