Председателят на БАК категоричен: Нямаме политически искания

  • 08 февруари 2024 07:46

  • 999
  • 2
Председателят на БАК категоричен: Нямаме политически искания
© БНТ

Вчера имахме поредната среща с министър-председателя и министъра на земеделието. Беше предложен нов вариант на отчитане на загубата и нова схема на подпомагане. Това нещо трябва да се обсъди с хората по места. Това заяви Костадин Костадинов, председател на Българска аграрна камара (БАК) в ефира на БНТ. 

"Денков държи, че не може да подпомага хора, които са в добро състояние. По регламент не трябва да сме затруднено положение. Трябва да докажем доходи и в същото време трябва да покажем загуба. Правителството предложи опростена процедура, която днес ще разгледаме със счетоводители. Това е така наречената оперативна справка, при която от едната страна ще пишем разходите, а от друга приходите. Долу ще се разписва земеделският производител или счетоводтел с текста, че при неверни данни подлежи на санкции. Тези декларации ще бъдат предадени на НАП", обясни Костадинов. 

Трети ден продължават протестите на земеделците

Според Костадинов преговорите трябва да се водят с Министерство на финансите. И уточни, че на две от срещите е присъствал зам.-министърът на финансите. 

По думите му ако тези средства са били заложени в бюджета за 2024, "нямаше да се стигне до тези проблеми". "Партиите ни увериха, че ще вкарат тези средства между двете четения на бюджета. Тогава финансовият министър е казал, че ако се приемат тези средства - некоалицията ще се разпадне. Нямаме политически искания - искаме законодателни инициатви", посочи председателят на БАК. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
999 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.08 | 09:50

2
бок.луци мръсни
ТЕ.И

2024.02.08 | 09:23

1
ПЕДАЛИТЕ.ОТЛГБТ.НЯ МАХА.ПОЛИТИЧЕСКИ ИСКАНИЯ

Добави коментар

Водещи новини